Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Hanne Kjöller. Foto: Fredrik Sandberg/TT

"DO borde våga ta upp barnmorskans ärende"

Diskussionen om samvetsfrihet fortsätter. Nu är det Dagens nyheters ledarsida som skriver om barnmorskan Ellinor Grimmarks fall, och skribenten Hanne Kjöller menar att Diskrimineringsombudsmannen ska ta tag i ärendet.

Nyheter · Publicerad 00:00, 7 feb 2014

Ellinor Grimmark har gjort en DO-anmälan sedan hon nekades en utlovad tjänst på grund av att hon inte ville medverka vid aborter. Det är ännu inte klart om DO kommer att ta i fallet men en som anser att så borde ske är Dagens nyheters ledarskribent Hanne Kjöller.

"Om DO menar allvar med sina diskrimineringsambitioner, och inte bara driver politiskt korrekta fall där exempelvis arbetssökande män vägrar skaka hand med kvinnliga chefer, så borde myndigheten våga ta tag i också ett – med svenska mått mätt – politiskt inkorrekt ärende som Ellinor Grimmarks", skriver hon på fredagen.

Kjöller tror att man på DO "vrider sig i plågor" inför barnmorskans anmälan och att de kommer att göra allt för att slippa driva hennes ärende.
"Jag försvarar den svenska abortlagstiftningen intill minsta kommatecken men ogillar hur vissa åsikter brännmärks i Sverige", skriver Kjöller.

På måndag möter Ellinor Grimmark media vid en presskonferens där också hennes juridiska ombud Ruth Nordström medverkar. Med är också Roger Kiska, Europachef för juristorganisationen Alliance Defending Freedom och Maria Hildingsson, generalsekreterare för FAFCE, Federation of Catholic Family Associations in Europe.

Vad är Palestina och vilka är palestinierna?

Israelkommentar Ofta talas det om ”palestinierna” som om de vore ursprungsbefolkningen i det som är dagens Israel. Men detta, som så mycket annat när det gäller...

Ger miljoner för ökad judisk säkerhet i Malmö

Samhälle. Judiska församlingen i Malmö får 40 miljoner kronor av företagsledarna Lennart Blecher och Dan Olofsson för att kunna öka säkerheten, rapporterar...