Vem har jag i himlen utom dig? Och har jag dig, söker jag inget på jorden.
Psaltaren 73:25

Världen idag

Disney avslöjat med hbtq-agenda – ”lägger homoinslag i barnfilm”

Efter Floridas förbud mot skolundervisning om hbtq vill Walt Disney Company få lagen upphävd. I läckta videor från ett möte med anställda avslöjas ett medvetet arbete med att lägga in hbtq- och queer-inslag i filmer.

På onsdagen arrangeras en manifestation mot Disneys beteende vid företagets högkvarter.

Nyheter · Publicerad 12:00, 6 apr 2022

I förra veckan skrev Världen idag om en ny lag i delstaten Florida, som förbjuder skolor att undervisa barn under nio år om sexuell läggning och könstillhörighet.

Med anledning av guvernör Ron DeSantis undertecknande av lagen hade Walt Disney Company ett digitalt möte för sina anställda. Genom läckta videor från mötet har det nu blivit känt vilken agenda ledande personer inom företagskoncernen har när det gäller hbtq-inslag i deras filmer, rapporterar CBN News.

Zoommötet ingick i Disneys kampanj ”Reimagine Tomorrow” (”Föreställ dig morgondagen”, reds. anm.) som innebär att 50 procent av bolagets vanliga och återkommande karaktärer ska komma från ”underrepresenterade grupper”, såsom hbtq-personer och rasminoriteter, i slutet av det här året, skriver New York Post.

Det är journalisten Christopher F Rufo som fått tag på videoklippen från Disneys möte och publicerat dem på sociala medier.

I ett av klippen säger den verkställande producenten Latoya Raveneau att hennes team har genomfört en ”inte alls hemlig homosexuell agenda” och att de regelbundet ”lägger till queerness” i sina barnprogram. Hon tar som exempel att hon låtit två personer av samma kön ”kyssas i bakgrunden” och berättar att hon aldrig hindrats av sina chefer att lägga till sådana inslag.

I en annan video förklarar chefen för Disneys allmänna underhållningsinnehåll, Karey Burke, att hon är ”mamma till ett transsexuellt barn och ett pansexuellt barn”. Hon säger vidare att hon blivit uppmärksammad på att bolaget har ”många, många, många hbtqia-karaktärer” i sina berättelser, men ”bara en handfull huvudrollskaraktärer”, vilket hon anser är otillräckligt.

I en tredje video informerar Disneys chef för mångfald och integration, Vivian Ware, om att företaget tagit bort alla hälsningar som ”mina damer och herrar” liksom ”pojkar och flickor” vid föreställningar i Disneys nöjesparker. Istället har personalen instruerats att säga ”hej allihopa” eller ”hej vänner”, för att alla ska känna sig inkluderade, berättar Ware.

På torsdag genomförs en manifestation mot ”sexualiseringen av våra barn” utanför Disneys högkvarter i Kalifornien, arrangerad av den kände lovsångsledaren Sean Feucht och rörelsen Hold the line.

CBN News har gett Walt Disney Company möjlighet att kommentera det som sägs i videoklippen, men har ännu inte fått något svar.

När Floridalagen skrivits under av delstatsguvernören gjorde Disney ett officiellt uttalande om att lagen aldrig borde ha släppts igenom.

”Vårt mål som företag är att den här lagen ska upphävas av lagstiftaren eller ogiltigförklaras av domstolarna och vi är fortsatt engagerade i att stödja de nationella och statliga organisationer som arbetar för att uppnå det”, meddelade bolaget.

Natobeslut kan få oväntad effekt på riksdagsvalet

Ledare Medborgarna har fått en lektion i hur den politiska makten fungerar i Sverige. Efter en sluten... onsdag 18/5 00:10

Pressade abortliberaler framför radikala förslag

Abort I USA riktas nu skarp kritik mot president Joe Biden sedan Vita Huset, enligt kritiker, uppmuntrat... onsdag 18/5 15:00

Nässprej mot PTSD utvecklas i Israel

PTSD. Ett nytt medicinskt nässprej för behandling av posttraumatisk stress har framtagits av israeliska... onsdag 18/5 12:00

Terrorister dödade journalisten

Israelkrönika Något som alla insatta och sanningssökande personer borde kunna enas om är att den... onsdag 18/5 00:10

Nyhems förkunnare bör stå för bibeltrohet

Ledare Samtal är bättre än stängda dörrar. Att lyssna med respekt på motståndarens argument är viktigt.... onsdag 18/5 00:00

Krav på abort för ukrainska kvinnor – väcker motstånd

Abort. Ukrainska kvinnors tillgång till abort har seglat upp som en prioriterad fråga för flera... onsdag 18/5 07:00

Reaktionerna på Paludan illustrerar värderingsglapp

Nyhetskommentar När jag satt på en parkbänk i Stadsparken i Borås ett par timmar innan Rasmus Paludan skulle dyka...
Följ Världen idag i sociala medier