Men jag vet att min återlösare lever, att han till sist ska träda fram över stoftet.
Job 19:25

Världen idag

Digitalt kalas när OM Sverige firar 50 år av missionsarbete

Missionsorganisationen OM Sverige har väntat och väntat på att fira sitt jubileum med tårta på plats.

– Vi har firat under hela året men nu kör vi den stora festen, det ska bli jättekul, säger Daniel Stråle, föreståndare för OM Sverige, inför lördagskvällens digitala begivenhet.

Nyheter · Publicerad 16:10, 20 nov 2020

Festdagen är kommen, om än i annorlunda tappning då pandemin samt restriktioner inte möjliggör gemenskap på plats. Den som läser inbjudan rekommenderas att ta med egen tårta att förtära vid datorn.

– Lite skämtsamt. Men man får förstås äta tårta om man vill, säger Daniel Stråle.

Då OM är en internationell rörelse kommer internationella ledare att medverka med hälsningar. Det knappt två timmar långa programmet innehåller även intervjuer med tidigare fältledare i Sverige samt tillbakablickar i form av guldkorn från foto och videoarkiven.

– Vi har hittat roliga bilder och törs utlova humor och glädje.

Daniel Stråle berättar att närmare 5 000 svenska ungdomar genom åren åkt ut med OM på kortare missionsresor samt sommarkampanjer. Fler än tusen svenskar har varit ute på årsprogram i Europa, Mellanöstern, Indien, Centralasien samt många andra platser. Många svenskar har även arbetat ombord på något av OM:s fartyg.

– Internationellt har OM omkring 5 000 arbetare som finns på plats i över hundra länder. Vårt uppdrag är att se levande gemenskaper av efterföljare till Jesus bland de minst nådda.

Den som önskar vara med i firandet, som drar i gång på lördagen klockan 17, har möjlighet att koppla upp sig digitalt via en Zoomlänk, som återfinns på OM Sveriges webbsajt. Ingen föranmälan krävs.

– Vi kommer även att lansera vår nya bok, Smittande passion, som skildrar OM:s rörelse i Sverige. Den är full av spännande berättelser, dråpliga anekdoter samt bevis på Guds trofasthet, berättar Daniel Stråle.

”Med OM kom en vision som kom att spränga de trånga cirklarna i Sverige. När OM:arna möttes var det först bön, sedan strategiskt samtal, följt av att de gick ut för att vinna människor. Den passionen måste väckas igen i vår tid”, skriver Stanley Sjöberg, författare och pensionerad pastor, i ett förord till boken.

Vi kommer även att lansera vår nya bok, ”Smittande passion”, som skildrar OM:s rörelse i Sverige.

Mer förskola kan inte lösa språkproblemen

Ledare Det finns i Sverige cirka 520 000 barn i förskoleåldern, alltså mellan 1 och 5 år. Av dessa är alla... lördag 5/12 00:00

Kyrkor i Europa tar strid för mötesfrihet

Corona. Kristna runt om i Europa förbereder sig för ett julfirande utifrån olika förutsättningar. I... fredag 4/12 08:00

Låt judar och araber få samarbeta!

Israelkrönika Han heter Mansour Abbas och sitter i Knesset, det israeliska parlamentet, för det arabiska partiet...