Herrenavskyr falsk våg, full vikt behagar honom. När högfärd kommer följer förakt, men vishet finns hos de ödmjuka.
Ordspråksboken 11:1–2

Världen idag

Digital bönekonsert sätter fokus på muslimer

En bönekonsert med fokus på muslimvärlden direktsändss via nätet på Kristi himmelsdagskvällen.

Evenemanget arrangeras under den ekumeniska 30-dagarsbönen för muslimer och arrangeras av OM tillsammans med Svenska alliansmissionen och Gå ut mission.

Nyheter · Publicerad 15:00, 21 maj 2020

OM:s missionsledare Daniel Stråle konstaterar att Jesu himmelsfärd och återkomst båda är starkt relaterade till missionsuppdraget att förkunna evangeliet för alla folk. Tanken med bönekonserten är att svenska kristna ska få komma samman för att be samtidigt som de får lära sig mer om muslimvärlden och höra vittnesbörd om människor som har fått sina liv förvandlade genom mötet med Jesus. 

– OM startade ju med bön och vi brinner för bön, påpekar missionsledaren.

Bönekonserten sänds via OM:s Facebooksida och tjänsten Facebook Live, till skillnad från de bönemöten som OM annars har hållit – och kommer att fortsätta hålla – varannan torsdag via videokonferens. OM har även börjat erbjuda utrustande seminarier på måndagar, via videokonferens, samt coachande individuella samtal. 

– Så fort coronakrisen kom tänkte vi på kreativa lösningar för att fortsätta med vårt missionsuppdrag när det gäller att utrusta, mobilisera och inspirera svensk kristenhet att bli lärjungar, förklarar Daniel Stråle.

Bland de webbinarium som erbjudits hittills var ett, som handlade om hur man kan finna sin livskallelse, så uppskattat att OM tänker hålla det en gång till.

Just livskallelse är också något som man kan tala om ifall man utnyttjar möjligheten att få ett coachande individuellt samtal, utöver att man kan få information om missionsarbete, berättar missionsledaren.

– Det är många som funderar på vad som är deras kallelse i livet, konstaterar han.

Mer information om kommande OM-webbinarium och bönesamlingar via nätet går att finna i kalendern på OM:s sajt. Församlingar och andra kristna gemenskaper är också välkomna att kontakta OM för att boka ett seminarium för just sin grupp och det finns också en möjlighet att föreslå andra teman än dem som OM redan erbjuder.

Tystnad när islamism togs upp i brittisk tv

Storbritannien. När den kände ateisten Richard Dawkins i en intervju får frågor om islamism blir han plötsligt... fredag 31/3 07:00

Hbtq-frågan kommer att splittra många frikyrkor

Ledare Det råder religionsfrihet i Sverige. Det gäller även enskilda pastorers syn på hur Skriftens texter... fredag 31/3 00:10

Varför kristen och evolutionist?

Teistisk evolution (del 7/7). Evolutionshypotesen har ett massivt stöd i dagens kultur, i den akademiska världen, skolan och i... fredag 31/3 00:00

Hockeyn borde ta lärdom av fotbollen

Nyhetskommentar Hällevik, ett gammalt fiskeläge som förvandlats till badort, är en tätort på Listerlandet i... fredag 31/3 00:00