Jesus såg på dem och sade: ”För människor är det omöjligt, men inte för Gud. För Gud är allting möjligt.”
Markus 10:27

Världen idag

Diggiloo-profilen Lasse Holm hyllade kristen missionär

Musikprofilen Lasse Holm gästade nyligen tv-programmet Gokväll där han tog tillfället i akt att hylla kristna Ankarstiftelsens grundare Börje Erdtman.

– Jag gör med glädje så mycket jag kan för denna man, sade Holm i SVT.

Nyheter · Publicerad 10:00, 20 dec 2022

När folkkära Lasse Holm, förknippad inte minst med de årliga Diggiloo-turnéerna, i fredags gästade SVT:s Gokväll fick han omnämna tre personer som han ville bjuda på middag. 79-årige Holm då lyfte fram kristna Ankarstiftelsens grundare Börje Erdtman som han för första gången mötte ute i en skog. Dagen därpå fann Holm en stor korg med kantareller utanför sin dörr tillsammans med en skriven uppmaning om att han skulle ringa Barbro ”Lill-Babs” Svensson, vilket Holm gjorde.

”Det är Börje Erdtman, honom måste du supporta”, utbrast Lill-Babs.

Börje Erdtman har vid olika tillfällen uppmärksammats och hedrats för sitt mångåriga hjälparbete på kristen grund, en verksamhet som i huvudsak riktas mot Colombia. Lasse Holm har under flera år, sedan sitt oväntade första möte med Erdtman, stöttat Ankarstiftelsen genom att bland annat arrangera konserter i syfte att samla in pengar till det välgörande arbetet. En av Ankarstiftelsens skolor i Colombia bär i dag namnet Lasse Holms skola.

– Jag gör med glädje så mycket jag kan för denna man, säger Holm och omnämner att Börje Erdtman har ”en bra plan för att få kriminella in på den smala vägen”.

Världen idag har vid flera tillfällen berättat om Ankarstiftelsens arbete som lett till att tusentals colombianska fångar lämnat sina gamla liv till förmån för Jesus.

Programledaren Inger Ljung Olsson kommer, i SVT-inslaget, in på att Ankarstiftelsen är en kristen organisation

– Börje är ju en baptist, men aldrig att det på något sätt ”prackas på” mig, säger Diggiloo-stjärnan.

– Ett privilegium, sammanfattar Lasse Holm sin syn på att få jobba ihop med Börje Erdtman.

Åklagare: Koranbränning inte hets mot folkgrupp

Brott. Den högerextreme politikern Rasmus Paludan polisanmäldes efter att ha bränt en koran utanför... måndag 27/3 21:00

Positivt om Israels regering lyssnar in legitim kritik

Ledare De senaste veckorna har omfattande demonstrationer hållits i Israel mot den nya... tisdag 28/3 00:10

Det är normalt att ropa ut i nöd

Bönekrönika ”Under sin tid här i köttet ropade han högt under tårar när han bad och vädjade till den som kunde... tisdag 28/3 00:00