Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Förlagan till den svenska abortlagstiftningen är full av vånda inför den kompromiss som man måste göra när det gäller fostrets rätt till liv och kvinnans rätt till sin kropp, sa PM Nilsson i Godmorgon världen i Sveriges Radio. Foto: Wikimedia

DI-profil nyanserade svensk abortdiskussion

Medan många svenskar förfasar sig över abortmotståndare i USA, finns det andra som ger en mer nyanserad bild. Att väldigt sena aborter är upprörande är inget konstigt, menade bland annat PM Nilsson, redaktör på Dagens Industri i en diskussion i Sveriges Radio nyligen.

Nyheter · Publicerad 12:00, 26 maj 2019

I onsdags skrev Världen idag om den ensidiga nyhetsrapporteringen i svenska medier då det rapporterats om den nya abortlagen i Alabama. En person som breddade bilden är PM Nilsson, politisk redaktör på Dagens Industri, då han deltog i en panel i Godmorgon världen.

– Man ska komma ihåg att USA har en olycklig tradition av väldigt sena aborter, sa han då han fick frågan om abortfrågan kommer väckas politiskt även i Sverige.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Rätt ska vara rätt om mänskliga rättigheter

Ledare Det talas mycket om mänskliga rättigheter i dag. Det är bra. FN:s förklaring om de mänskliga rättigheterna har precis firat 70 år, och de 30 punkter...