Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

”Det finns hopp” enar kyrkorna i norr

Tältkampanjen Det finns hopp har inletts i Piteå, som redan förra sommaren hade en mindre tältsatsning med Sebastian Stakset. – Det här kommer att beröra hela norra Sverige. Gud skakar det här landet, säger Marcus Sandström, pastor i Kustkyrkan, Jävre.

Nyheter · Publicerad 16:32, 23 aug 2019

Efter Sävsjö och Tjörn har nu turen kommit till Piteå, den tredje och sista platsen för Det finns hopp-kampanjen i år. På onsdagskvällen predikade Sebastian Stakset under det inledande mötet.

Även här i norr har kyrkorna arbetat ekumeniskt, med bred uppslutning från olika samfund.

– Vi är otroligt gripna och tacksamma över att Herren har valt ut Piteå för den här enorma satsningen, säger Marcus Sandström, som sitter med i planeringsgruppen.

Han menar att samarbetet mellan församlingarna har blivit ännu bättre än innan.

– Det är spännande. Överallt där tältet drar fram enas Guds folk och efteråt kan vi fortsätta jobba med glädje för att nå staden.

Inför kampanjen tog planeringsgruppen beslutet att skicka ut Världen idags magasin, Det finns hopp, till alla närmare 27 000 hushåll i kommunen. Bifogat fanns en inbjudan till mötena från Sebastian Stakset. Man har även annonserat på bussar, hållplatser, på tv-skärmar i butiker och i lokalpressen. Turistbyrån har också hjälpt till att informera.

– Det här har rört om i Piteå. I tidningen har det förekommit en del skeptiska insändare, men kyrkoherden svarade på ett bra sätt och debatten har snarare blivit till reklam för tältet. Folk blir nyfikna och vill komma hit, berättar Marcus Sandström.

Även under resningen av tältet har nyfikna människor kommit fram och teamet har fått be för några av dem.

För ett år sedan samarbetade bygdens kyrkor om en mötesserie med Stakset i ett mindre tält, med plats för 500 personer. I samband med förberedelserna för det upplevde flera personer tilltal från Gud om en fortsättning. Markus Sandström fick själv besök av en man, som förmedlade bibelordet från Jesaja 54 om att ”utvidga platsen för ditt tält”.

Och nu handlar det om ett tält som kan ta 4 000 personer.

– Det är profetiskt att vi nu får resa tältet och spänna ut tältdukarna tillsammans. Gud har förberett det här, konstaterar Marcus Sandström.

Trump väntas prioritera religionsfrihet framför klimatmöte

FN. Om klimatmålen i Parisavtalet ska nås måste mer göras – och fortare. Nu samlar FN:s generalsekreterare till ett peppande toppmöte där nio så kallade...

Likt Daniel bör vi vägra kompromissa

Ledare En högintressant och högaktuell bok i Bibeln är Daniel. Profeten Daniel var verksam under perioden 605–539 f Kr. Han är ett stort föredöme för oss...