Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

”Det finns hopp” enar kyrkorna i norr

Tältkampanjen Det finns hopp har inletts i Piteå, som redan förra sommaren hade en mindre tältsatsning med Sebastian Stakset. – Det här kommer att beröra hela norra Sverige. Gud skakar det här landet, säger Marcus Sandström, pastor i Kustkyrkan, Jävre.

Nyheter · Publicerad 16:32, 23 aug 2019

Efter Sävsjö och Tjörn har nu turen kommit till Piteå, den tredje och sista platsen för Det finns hopp-kampanjen i år. På onsdagskvällen predikade Sebastian Stakset under det inledande mötet.

Även här i norr har kyrkorna arbetat ekumeniskt, med bred uppslutning från olika samfund.

– Vi är otroligt gripna och tacksamma över att Herren har valt ut Piteå för den här enorma satsningen, säger Marcus Sandström, som sitter med i planeringsgruppen.

Han menar att samarbetet mellan församlingarna har blivit ännu bättre än innan.

– Det är spännande. Överallt där tältet drar fram enas Guds folk och efteråt kan vi fortsätta jobba med glädje för att nå staden.

Inför kampanjen tog planeringsgruppen beslutet att skicka ut Världen idags magasin, Det finns hopp, till alla närmare 27 000 hushåll i kommunen. Bifogat fanns en inbjudan till mötena från Sebastian Stakset. Man har även annonserat på bussar, hållplatser, på tv-skärmar i butiker och i lokalpressen. Turistbyrån har också hjälpt till att informera.

– Det här har rört om i Piteå. I tidningen har det förekommit en del skeptiska insändare, men kyrkoherden svarade på ett bra sätt och debatten har snarare blivit till reklam för tältet. Folk blir nyfikna och vill komma hit, berättar Marcus Sandström.

Även under resningen av tältet har nyfikna människor kommit fram och teamet har fått be för några av dem.

För ett år sedan samarbetade bygdens kyrkor om en mötesserie med Stakset i ett mindre tält, med plats för 500 personer. I samband med förberedelserna för det upplevde flera personer tilltal från Gud om en fortsättning. Markus Sandström fick själv besök av en man, som förmedlade bibelordet från Jesaja 54 om att ”utvidga platsen för ditt tält”.

Och nu handlar det om ett tält som kan ta 4 000 personer.

– Det är profetiskt att vi nu får resa tältet och spänna ut tältdukarna tillsammans. Gud har förberett det här, konstaterar Marcus Sandström.

Kyrkoledare till politiker: Sätt inget tak för invandringen

Migration. Presidiet för Sveriges kristna råd uppmanar i ett öppet brev riksdagens samtliga partiledare att värna människovärdet och inte inskränka asylrätten....

Skulle rapportera om islamiskt center – utsattes för stenkastning

Brott. Journalister från SVT Uppsala har utsatts för stenkastning. Det skedde när ett tv-team skulle filma en intervju med personer som vill bygga ett...

Svårare för Netanyahu att sitta kvar

Nyhetskommentar Nyhetskommentar. När de israeliska medborgarna gick till val till sin riksdag, knesset, för andra gången på fem månader uteblev även denna gång ett tydligt utslag. 

Svag fördel för Benny Gantz i rösträkningen

Israel. Valresultatet i Israel fortsätter att vara jämnt när rösträkningen i princip är klar. Benny Gantz parti, Blåvitt, har ett litet övertag, men det...