Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Lennarth Hambre. Foto: Privat

”Det finns en väg ut ur utmattning”

Det talas mycket i dag om att förebygga psykisk ohälsa och stress. Men om man redan hamnat i utbrändhet då? Lennarth Hambre fick diagnosen utmattningssyndrom 2007 och trodde stundtals att han aldrig skulle kunna bli återställd. – Min erfarenhet är att det går att komma igen, säger han i dag.

Nyheter · Publicerad 15:00, 4 aug 2019

Lennarth Hambre är företagsledare och i dag bland annat tillfällig förlagschef för Libris förlag, efter att innan dess ha varit Evangeliska frikyrkans missionsdirektor. Det var efter tiden som samfundsledare han 2007 drabbades av utmattning.

– Jag brukar säga att jag hade för höga volymer av energiuttag i förhållande till mina insättningar. Det fanns drag av arbetsnarkomani som jag var tvungen att konfrontera, säger han.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Rätt ska vara rätt om mänskliga rättigheter

Ledare Det talas mycket om mänskliga rättigheter i dag. Det är bra. FN:s förklaring om de mänskliga rättigheterna har precis firat 70 år, och de 30 punkter...

Nytt projekt: Trampar på spannmål för ökad skörd

Forskare i Lund undersöker om spannmålsskörden kan bli större om grödorna trampas ner. På ett försöksfält utanför Lomma trampas sädesstråna...