Bedröva inte Guds helige Ande, som ni har fått som ett sigill för befrielsens dag.
Efesierbrevet 4:30

Världen idag

Deprimerad 29-åring i Holland fick dödshjälp

En 29-årig kvinna har fått dödshjälp i Nederländerna. Kvinnan led av depression och ångest, men var fysiskt frisk. – Tragiskt, säger en brittisk politiker som är kritisk till hur fallet hanterades.

Nyheter · Publicerad 13:17, 20 feb 2018

Den 26 januari tog 29-åriga Aurelia Brouwers sitt sista andetag. Den holländska kvinnan led av personlighetsstörning, missbruk, ångest och depression och hade, med detta som förevändning, ansökt om att få läkarassisterat självmord. För drygt två veckor sedan sattes alltså den livsavslutande sprutan in i hennes arm. Om detta rapporterar bland annat brittiska Catholic Herald.

Kvinnan var fysiskt frisk och hade länge drivit en kamp för att personer med psykiska problem ska kunna få läkarassisterat självmord.

”Jag vet att jag är lycklig som bor i Nederländerna när det gäller dödshjälp”, skrev 29-åringen på sin blogg.

Där delade hon även med sig av sitt liv i allmänhet.

”Mitt läkarassisterade självmord är planerat till den 26 januari” skrev hon och fortsatte med att berätta att hennes hobbys var att läsa, skriva, sticka och titta på tv-serier.

En som är kritisk till hur fallet hanterades är den brittiska politikern Fiona Bruce. Enligt Catholic Herald påpekar hon att en av fyra britter upplever psykisk ohälsa någon gång i livet.

– Vad som behövs då, precis som för den här unga kvinnan, är behandling, inte ett livsavslutande, säger hon enligt tidningen.

”Tragedin i hennes situation” visar, enligt Fiona Bruce ”varför det skulle vara så farligt att lyssna till de röster som vill legalisera dödshjälp”.

– På ett personligt plan är det tragiskt. På ett politiskt plan är det skamligt, säger hon.

Aurelia Brouwer hade en så kallad bucket-list, det vill säga saker som hon ville göra innan hon dog. Huruvida hon hann fullfölja listan är inte klart.

Oroande att extrema läror sprids vid teologiska utbildningar

Ledare Utbildning av nästa generations präster, pastorer och ledare har stor betydelse för den kristna... lördag 25/3 00:00

Israels ambassadör oväntat kallad till möte med USA

Israel. I tisdags blev Israels USA-ambassadör med kort varsel kallad till ett möte med president Joe Bidens... lördag 25/3 20:00

Bred kritik vittnar om surrogatmödraskapets orimlighet

Ledare När vänsterfeminister och konservativa kristna är överens i en fråga kan man ana att den har en... fredag 24/3 00:10