Tv

Deltagare i SVT:s Allt för Sverige: Min tro är mitt allt

Allt för Sverige Bildtext: Daniel Crow. Foto: Christoffer Lomfors/SVT
Allt för Sverige Bildtext: Daniel Crow. Foto: Christoffer Lomfors/SVT

En av deltagarna i SVT:s pågående serie Allt för Sverige, Dan Crow, är kristen.

– Jag baserar mitt liv på att Jesus dog på korset och återuppstod, att han dog för våra synder så att vi kan få evigt liv, säger han i programmet.

Publicerad Uppdaterad

SVT:s serie Allt för Sverige är inne på sin elfte säsong. Återigen har tio svensk-amerikaner kommit för att få uppleva det land där de har sina rötter och tävla om vem som ska få träffa sin svenska släkt.

De svensk-amerikanska deltagarna i Allt för Sverige tävlar om vem som ska få träffa sin svenska släkt.
De svensk-amerikanska deltagarna i Allt för Sverige tävlar om vem som ska få träffa sin svenska släkt.

En av deltagarna, Dan Crow, är kristen, vilket framkommer i det sjätte avsnittet av serien. Där berättar han att han kommer från Edmond, Oklahoma, att han utbildar sig till pilot, spelar basket och är mycket engagerad i sin kyrka, Life Church.

– Min tro är allt. Jag baserar mitt liv på att Jesus dog på korset och återuppstod, att han dog för våra synder så att vi kan få evigt liv, säger han i programmet.

Min tro är allt.

Dan Crow

Vid ett tillfälle får deltagarna besöka en inspelning av den svenska Netflix-serien Young Royals, som skildrar en kärlekshistoria mellan två pojkar på en internatskola. Crow säger att han kan förstå varför serien är populär, men att han förmodligen inte skulle titta på den eftersom den är ”lite för världslig” för hans smak.

Han berättar vidare att hans favorit-tv-serie är The chosen (om Jesu liv ur lärjungarnas ögon).

– Jag tycker att alla borde se den.

Crow förklarar att han och hans familj är glada över möjligheten han fått att vara med i Allt för Sverige.

– Jag har tänkt mycket på det, bett mycket över det och det känns bara så rätt, säger han.

'Allt för Sverige'-deltagaren Dan Crow får veta vilka hans svenska släktingar var och besöka den gård som ägts av dem i generationer.
"Allt för Sverige"-deltagaren Dan Crow får veta vilka hans svenska släktingar var och besöka den gård som ägts av dem i generationer.

Det är Dan Crows mamma som härstammar från Sverige, men familjen har haft problem med att få reda på något om hennes släkt och varifrån den kommer. Crow säger att han upplever det som om något saknas och att han vill kunna svara när människor frågar om hans svenska ursprung.

När han får besöka den gård i Torsåker som ägs och har ägts av hans släktingar i århundraden beskriver han det som en dröm som gått i uppfyllelse. Dan Crow får också läsa vad SVT:s team har fått fram i sin research om släktingarnas livsöden och hur de tog sig till Amerika.

I det sjunde avsnittet, som sändes på måndagen, åkte Dan Crow ur tävlingen och fick åka hem till USA. Men han är fast besluten att återvända till Sverige nästa år för att få träffa sina släktingar ändå.

Powered by Labrador CMS