Nej, sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så ska ni få allt det andra också.
Matteus 6:33

Världen idag

Debattör: Skattepengar slösas bort på slipsar och konstverk

Slipsar och sjalar, konst i form av vita bojar och ett integrationsprojekt som rann ut i sanden. Det är några exempel på vad stora summor av skattepengarna används till, uppger förra Slöseriombudsmannen Josefin Utas.

”Det slösas bort pengar på massor med olika områden, både små och stora slöserier”, anser hon.

Nyheter · Publicerad 13:00, 14 apr 2023

Josefin Utas listar i ett inlägg på Facebook ett axplock av vad svenska skattebetalares pengar används till. I kölvattnet av Sveriges ordförandeskap i EU har 1,36 miljoner skattekronor gått till inköp av slipsar och sjalar, skriver hon.

Enligt Utas har 25 miljoner kronor gått till Statens konstråds inköp av konstverk till olika myndigheters lokaler. Ett konstverk, bestående av 54 vita bojar, i vattnet utanför riksdagshuset kostade 180 000 kronor.

”Det här anser våra politiska makthavare är så viktigt att de tvingar oss att betala för”, skriver Utas.

20 miljoner har, enligt Utas, avsatts till ett integrationsprojekt i Dalarna som rann ut i sanden. Arbetsförmedlingen fick år 2021 30 miljoner till utbildningsplatser som aldrig användes.

Josefin Utas uppger vidare att 65 000 satsats på filmklipp på Youtube i syfte att motivera persisktalande att ta körkort.

”Det här är bara ett pyttepyttelitet axplock, som är till för att visa vad skattepengar går till. Att det slösas bort pengar på massor med olika områden, och att det både är små och stora slöserier”, skriver hon.

Det här anser våra politiska makthavare är så viktigt att de tvingar oss att betala för.

Jordskred och våldsvåg kan väcka Sverige till bön

Ledare När Sveriges kristna i söndags bad och fastade skedde det mot fonden av lördagens stora katastrof i... torsdag 28/9 00:10

Akta dig för andlig skräpmat

Ledarkrönika Både samhället och kristenheten är splittrade. Auktoriteter undergrävs, inflationen drabbar vanliga... torsdag 28/9 00:00