Den rättfärdige gläder sig i Herren och flyr till honom, och alla som har ärliga hjärtan skattar sig lyckliga. 
Psaltaren 64:11

Världen idag

De vill se andligt regimskifte i Sverige – bad i 12 timmar

Det behövs ett ”andligt regimskifte” i Sverige. Det sade förkunnaren Sven Nilsson när Nationell bön arrangerade en heldag i bön för regimskifte i Sverige, ett år före riksdagsvalet 2022.

– Det handlar om att vi som Kristi kropp behöver komma i funktion och utföra Guds vilja, säger böneledaren Harry Andersson.

Nyheter · Publicerad 08:00, 19 sep 2021

Nationell bön samlar bedjare från hela landet varje vardagsmorgon klockan sex via Zoom. Under sommaren har den digitala bönen hållits två morgnar i veckan, men en bönedag i lördags markerade startskottet för en återgång till bön varje vardagsmorgon under hösten.

– Det kändes som ett viktigt avstamp denna strategiska dag, på dagen ett år före valet, säger Harry Andersson, en av böneledarna.

Från klockan sex på morgonen till sju på kvällen, med avbrott för lunchpaus, samlades man under temat ”regimskifte”. Punkter på dagordningen var bön för valet, jordbruket, sjukvården, relationen till Israel, skolan, ekonomin, försvaret, kriminaliteten och islam.

Morgonbönen har pågått sedan i mars förra året, på initiativ av Anders Gerdmar. Han hade i sin tur inspirerats av tanzanier som målmedvetet ber för Sverige, så även denna helg. Under bönedagen kopplade Zoommötet upp sig mot ett bönemöte i Tanzania, som hade inletts redan på torsdagen med en bönenatt.

– Det är fantastiskt att se dem bära stora svenska flaggor och be för vårt land, säger Harry Andersson, som före sin pension arbetade som pastor i Livets Ord.

Anders Gerdmar höll i ett undervisningspass om varför han anser att man bör be för ett regimskifte och Sven Nilsson talade om ett ”andligt regimskifte”, ett ämne som den snart 92-årige pastorn har bett för i många år.

– Jag tror det Sven fångade upp är nyckeln till förändring i vårt land. Det handlar om församlingens upprättelse, att vi som Kristi kropp behöver komma i funktion och utföra Guds vilja genom att vi får visdomens och uppenbarelsens Ande. Vi behöver se vilka andliga vapen vi har och lära oss att använda dem, säger Harry Andersson.

Han berättar att Sven Nilsson levt med bönen om ett andligt genombrott i Sverige under många år.

– Sven har stått i en väldigt stark bönetjänst under alla år. I lördags kändes det som om han överlät ett andligt testamente, säger han.

Andersson anser att läget i Sverige är väldigt allvarligt, med en uppluckring av tilltron till Guds ord, exempelvis när det gäller hbtq-frågorna. Samtidigt ser han ett andligt uppvaknande och böneaktiviteter på många håll.

– Där är vi inte ensamma. Många upplever att något har vänt och bönedagen som helhet hade en hoppfull ton. Det är definitivt något nytt som är i görningen.

Guds spår i skapelsen är starkare än sekularisering

Ledare Ordet sekularisering kommer av latinets sæcularis, från vilket vi har det svenska ordet sekel.... lördag 23/10 00:00

Cementa och LKAB visar behov av reformerad miljöbalk

Ledare Minns du valrörelsen 2006? Centerpartiet under Maud Olofsson gick till val på att i... fredag 22/10 00:10

Första judiska bröllopet i Bahrain på över 50 år

Gulfstaterna. Det var en stor helg för den judiska minoriteten i kungariket Bahrain när de nyligen kunde fira... söndag 24/10 10:00

Tårarna rann när hon hörde Guds ord

Missionsglimten Jag talade nyligen med våra partner i ett land i Centralasien som använder sociala medier för att... lördag 23/10 00:00

Bråket EU–Polen belyser värdekonflikt

Ledare Spänningen mellan EU och Polen har under veckan ökat ytterligare en nivå. I förra veckan slog polsk... fredag 22/10 00:00
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier