En dag i dina gårdar är bättre än tusen andra. Jag vill hellre vakta dörren i min Guds hus än bo i de gudlösas tält.
Psaltaren 84:11

Världen idag

De ska hjälpa svenska kristna att evangelisera

Den internationella evangelisationsorganisationen Open Air Campaigners håller nu på att etableras i Sverige.

– Det är fokus på att nå ut med evangeliet på ett kreativt sätt. Man använder alla gåvorna i Guds kropp, beskriver Sverigeledaren David Sundell.

Nyheter · Publicerad 15:19, 6 maj 2020

Den över 100 år gamla ekumeniska organisationen Open Air Campaigners (OAC) har i dag kring 200 evangelister fördelade på 26 länder och tränar kristna till att presentera evangeliet på kreativa sätt, ofta med hjälp av en så kallad sketchboard-tavla, och framför allt genom möten utomhus i stadskärnor, men även på andra platser. 

David Sundell är sedan januari ledare för det arbete som OAC har börjat bygga upp i Sverige och han hoppas på att få samarbeta med bibelskolor och lokala församlingar i att träna kristna till att vara ute och evangelisera. 

– Många kanske har en längtan att komma ut men vet inte hur de ska ta första steget, menar han. 

OAC Sveriges första större utåtriktade satsning är inplanerad till den 24 till 28 juni i Söderköping och Norrköping, där undervisning på förmiddagarna ska följas av evangelisation på eftermiddagar och kvällar. Sundell förklarar att det är flera uppgifter som är viktiga att fylla i laget, utöver själva presentationen av evangeliet. 

– Det är otroligt viktigt att vara med i bön. Sedan, efter att man haft framställningen, är det viktigt att man knyter kontakt med människor, säger han.

Att Sverigestarten har sammanfallit med coronakrisen tror han kan vara en del i Guds tajming. 

– Det känns som om människor börjar stanna upp i sin vardag nu och fundera på evigheten när allt inte rullar på som det brukar, säger David Sundell. 

Vårtecken för oföddas rätt till liv en utmaning till Sverige

Ledare Det finns tecken som låter ana en växande förståelse för kritiken mot abortsituationen i världen.... torsdag 17/6 00:10

Försoningen är viktigare än orsakerna som krävde försoning.

Inför söndag Söndagen den 6 juni fick vi äntligen fira gudstjänst på plats i kyrkan igen! Det var faktiskt svårt... torsdag 17/6 00:00

Senaste nytt

    Podcasts
    Följ Världen idag i sociala medier