Med Guds makt blir ni genom tron bevarade till den frälsning som finns beredd och skall uppenbaras i den sista tiden
1 Petrusbrevet 1:5

Världen idag

De ska hjälpa svenska kristna att evangelisera

Den internationella evangelisationsorganisationen Open Air Campaigners håller nu på att etableras i Sverige.

– Det är fokus på att nå ut med evangeliet på ett kreativt sätt. Man använder alla gåvorna i Guds kropp, beskriver Sverigeledaren David Sundell.

Nyheter · Publicerad 15:19, 6 maj 2020

Den över 100 år gamla ekumeniska organisationen Open Air Campaigners (OAC) har i dag kring 200 evangelister fördelade på 26 länder och tränar kristna till att presentera evangeliet på kreativa sätt, ofta med hjälp av en så kallad sketchboard-tavla, och framför allt genom möten utomhus i stadskärnor, men även på andra platser. 

David Sundell är sedan januari ledare för det arbete som OAC har börjat bygga upp i Sverige och han hoppas på att få samarbeta med bibelskolor och lokala församlingar i att träna kristna till att vara ute och evangelisera. 

– Många kanske har en längtan att komma ut men vet inte hur de ska ta första steget, menar han. 

OAC Sveriges första större utåtriktade satsning är inplanerad till den 24 till 28 juni i Söderköping och Norrköping, där undervisning på förmiddagarna ska följas av evangelisation på eftermiddagar och kvällar. Sundell förklarar att det är flera uppgifter som är viktiga att fylla i laget, utöver själva presentationen av evangeliet. 

– Det är otroligt viktigt att vara med i bön. Sedan, efter att man haft framställningen, är det viktigt att man knyter kontakt med människor, säger han.

Att Sverigestarten har sammanfallit med coronakrisen tror han kan vara en del i Guds tajming. 

– Det känns som om människor börjar stanna upp i sin vardag nu och fundera på evigheten när allt inte rullar på som det brukar, säger David Sundell. 

Veckans KD-affär vittnar om en partikultur på glid

Ledare För ett halvår sedan fick Kristdemokraterna gå in i regering som näst starkaste parti. Det var en... lördag 18/3 00:10

Utredaren: Ingen anledning att misstro tjänstemän

Polischefshärvan. Att kontakta andra personer som sökte Linda Staafs chefstjänst eller intervjua personer som var... måndag 20/3 08:13

Omdömeslöst när SVT gör pr för dragqueens

Ledare Snusk och förvirring på bästa sändningstid. Så kan man utan överdrift beteckna SVT:s nya... fredag 17/3 00:10