Den rättfärdige gläder sig i Herren och flyr till honom, och alla som har ärliga hjärtan skattar sig lyckliga. 
Psaltaren 64:11

Världen idag

De bad under helgen – vittnar om bönesvar

Bönesvar direkt rapporteras nu från de olika böneinitiativ som ägde rum under lördagen. Merzek Botros fick stor respons på sitt böneupprop mot våld och terror och många följde Echurchs livesändning med bön mot corona från Uppsala.

Nyheter · Publicerad 10:30, 17 nov 2020

På lördagen hölls bönesamlingar på flera platser i Sverige, vilket Världen idag tidigare rapporterat inför.

I församlingen Echurch i Uppsala gällde bönen coronasituationen, väckelse och ett avslöjande av de kriminella gängen. Församlingens livesändning fick 2 500 visningar.

– Vi höll på hela dagen och upplevde ett fantastiskt genomslag. Det var en väldig friskhet och fräschhet i bönen och en härlig trosatmosfär, säger pastor Stefan Edefors.

Bönen pågick nonstop i femtonminuterspass, med avbrott för lovsång. Bönen leddes av flera olika böneledare, bland andra Johnny Foglander, Per Åkvist, Harry Andersson samt Hans och Eva Marklund.

Bedjarna upplevde ett tilltal i form av ett bibelord, där Josua möter en stridsman som säger att han är kapten över Herrens armé och ”jag har kommit nu”.

– Det tilltalet blev väldigt starkt och vi är förväntansfulla. Vi tror att coronasmittan kommer att minska i Uppsala som första plats i Sverige, säger Edefors.

Han berättar också om ett sprängdåd i Uppsala på lördagsmorgonen. Någon hade kastat in en handgranat i en trappuppgång där det bodde en polisanställd.

– Vi ropade till Gud om att förövarna skulle avslöjas och de tillfångatogs på kvällen samma dag. Det var bönesvar, säger han.

Även Stockholmspastorn Merzek Botros berättar att man fick uppleva ett bönesvar direkt i samband med bönen som utgick från Global gemenskap i Centrumkyrkan, Stockholm. Efter en inledande samling delade man upp sig i flera grupper som bad och delade nattvard på olika platser i huvudstaden.

– Det var underbart. Vi täckte över 30 olika platser i Stockholm och flera grupper runt om i landet medverkade lokalt. Det gläder mig att vi fick så mycket respons på så kort tid från människor som längtar efter att vara med och be, säger Botros.

– Vi stod tillsammans i hela vårt land och proklamerade blodets beskydd och frälsning över Sverige, fortsätter han.

Huvudfokus för bönen var beskydd för Sverige mot våld och terror och att Gud ska avslöja fiendens planer. Mitt under bönen publicerades en video på Youtube, där en man förklarar krig och väpnat motstånd mot staten, om Sverigedemokraterna får makten i Sverige.

– Vi stod framför Rosenbad och bad för regeringen när jag fick filmen av en vän. Jag ser det som ett bönesvar, säger Merzek Botros om avslöjandet.

Enligt Sydsvenska Dagbladet känner polismyndigheten till filmen och vidtar nödvändiga åtgärder.

Terrorexperten Magnus Ranstorp skriver på Facebook: ”Nu har han gått ut och sagt att det hela är ett skämt och var till ʼför att känna efterʼ. Jag tycker han i stället bör känna av rättsliga konsekvenser.”

Även i Jönköping hölls en bönesamling i lördags, i form av en bönenatt i International Churchs lokaler.

I en livevideo på Facebook förklarar böneledaren Christian Heim visionen bakom initiativet. Det handlar om väckelse och om att kriminella ska omvända sig och bli frälsta.

– Vi kommer att se ett utgjutande av den helige Ande som kommer att förvandla denna stad som aldrig förr. Vi står inför det största vidrörandet av Guds härlighet över detta land innan Jesus kommer tillbaka, säger han.

Vi ropade till Gud om att förövarna skulle avslöjas och de tillfångatogs på kvällen samma dag.

Guds spår i skapelsen är starkare än sekularisering

Ledare Ordet sekularisering kommer av latinets sæcularis, från vilket vi har det svenska ordet sekel.... lördag 23/10 00:00

Cementa och LKAB visar behov av reformerad miljöbalk

Ledare Minns du valrörelsen 2006? Centerpartiet under Maud Olofsson gick till val på att i... fredag 22/10 00:10

Här ska barn och äldre samsas under samma tak

Huddinge. Huddinge kommun hänger på trenden att kombinera äldreboende och förskola i angränsande byggnader. –... måndag 25/10 08:00

Tårarna rann när hon hörde Guds ord

Missionsglimten Jag talade nyligen med våra partner i ett land i Centralasien som använder sociala medier för att... lördag 23/10 00:00

Bråket EU–Polen belyser värdekonflikt

Ledare Spänningen mellan EU och Polen har under veckan ökat ytterligare en nivå. I förra veckan slog polsk... fredag 22/10 00:00

Första judiska bröllopet i Bahrain på över 50 år

Gulfstaterna. Det var en stor helg för den judiska minoriteten i kungariket Bahrain när de nyligen kunde fira... söndag 24/10 10:00
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier