Vinn vishet, vinn förstånd! Glöm inte vad min mun har sagt och vik inte av från det.
Ordspråksboken 3:18

Världen idag

Inger Støjberg. Foto: Maja Suslin / TT

Danska politiker kritiska mot imam

​Med dold kamera visar danska TV2 hur en imam vid Grimhøjmoskén i Århus predikar att otrogna muslimska kvinnor ska stenas till döds eller piskas enligt sharialagen. Nu reagerar danska integrationsministern mot uttalandena.

Nyheter · Publicerad 15:37, 29 feb 2016

En annan anledning att bli dödad är om man som muslim vänder islam ryggen, förklarar imamen för studiegruppen.

Människor som predikar på det viset hör inte hemma i Danmark, resonerar utlännings- och integrationsminister Inger Støjberg. Hon anser att dessa personer kan vara med och inspirera unga människor att bli mycket extrema i sin tro på islam, enligt Ritzau.

Polisen i Östjylland ska nu undersöka uttalandena och bedöma om det rör sig om något straffbart, vilket välkomnas av integrationsministern.

Imamen Abu Bilal har tidigare väckt anstöt och kritiserats av danska politiker. Det handlar bland annat om en fredagsbön i Berlin under sommaren 2014 då Abu Bilal, enligt flera medier, ska ha uppmanat till mord på judar.

De Konservative Folkepartis integrationsordförande, Naser Khader, vill stänga Grimhøjmoskén och Inger Støjberg är inte helt främmande för tanken.

– Jag har också mest lust till att få Grimhøjmoskén jämnad med marken. Men då kommer man att se dessa människor arbeta och plädera för deras fullständigt galna tankar på andra ställen, där det är svårare att infiltrera, säger hon.

Budskapen i studiegruppen stämmer inte överens med den linje som moskén driver officiellt, vilket märks när moskéns ordförande Oussama El-Saadi uttalar sig öppet framför TV2:s kamera i en intervju före den dolda inspelningen med Abu Bilal.

– Vi kan acceptera allt som sker runtomkring oss, och vi kan samarbeta med vårt folk här i landet utan några problem, säger han och påpekar att de är danskar som följer det reglerna säger.

Både partilojalitet och samvetsfrihet borde rymmas inom riksdagen

Ledare Lika regelbundet som årstiderna återkommer media till KD och abortfrågan. Det gäller DN,... lördag 21/5 00:10

Låt oss värna den biologiska mångfalden i sommar!

Ledare Efter en aprilmånad präglad av ytterligheter – första halvan kall, andra halvan varm – har vi haft... fredag 20/5 00:10

Villkor för samfundsstöd: Medlemskap för hbtq-personer

Bidrag. Trossamfund kommer även fortsättningsvis att kunna välja bort kvinnor eller homosexuella som... lördag 21/5 07:00

Ta varje tillfälle som ges

Missionsglimten Under fem dagar har jag varit i Bangladesh för bön och planering. Jag har fått rapporter om nya... lördag 21/5 00:00

Israel är alltid skyldig – oavsett

Israelkommentar Onsdagen den 11 maj 2022 utförde den israeliska armén, IDF, en militäroperation mot terrorism i den... fredag 20/5 00:00

Terrorister dödade journalisten

Israelkrönika Något som alla insatta och sanningssökande personer borde kunna enas om är att den...
Följ Världen idag i sociala medier