Saliga är de som hungrar och törstar efter rättfärdighet, för de ska bli mättade.
Matteusevangeliet 5:6

Världen idag

Danska judar varnas för att bära Davidsstjärna

Om man skyltar med sin judiska tro kan man bli verbalt och fysiskt attackerad. Det menar Israels ambassadör i Danmark som uppmanar judar i Köpenhamn att dölja kännetecken som Davidsstjärnan och kippa för att undvika trakasserier.

Nyheter · Publicerad 00:00, 14 dec 2012

Mosaisk Troessamfund i Danmark råder sina unga medlemmar att vara försiktiga och tänka sig för innan de går ut med Davidsstjärnan synligt.
Men från den Israeliska ambassaden tar man ytterligare ett steg och avråder alla israeler i Köpenhamn från att gå med synlig Davidsstjärna utanför synagogan. Kippan bör man ta på sig först när man kommer inomhus och man ska också undvika att tala hebreiska högljutt anser ambassadören Arthur Avnon, enligt Jyllands-Posten.

Mosaisk Troessamfund har fått 37 anmälningar om möjlig antisemitism i Danmark i år och de rymmer allt ifrån antijudiska skällsord till våldsamma överfall.
Polisen i Köpenhamn kommenterar inte råden men säger att alla riskgrupper generellt bör undvika områden där risk finns för trakasserier.
– Det är tråkigt att säga det, men det är en del av de råd vi ger, säger polischefen Lars-Christian Borg, vid Köpenhamnpolisen till Jyllands-Posten.

Över 200 000 visningar av ”The blessing”

Musik. Den svenska versionen av välsignelsesången ”The Blessing”, sjungen av en ekumenisk virtuell kör på... onsdag 25/11 15:00

Vi får inte glömma bort att vi är fria i Kristus!

Arbetslivskrönika Inom ICCC, den Internationella kristna handels­kammaren, ser vi det som ett nyckeluppdrag från Gud... onsdag 25/11 00:00

Jag vågar inte möta sorgen efter pappas död, vad ska jag göra?

Familjefrågan Hej Karin! Jag är rädd för att känna. Jag har inte vågat sörja min pappa, som hastigt gick bort för...

När ryktet är bättre än vi förtjänar – brevet till Sardes

De sju församlingarna i Uppenbarelseboken (del 6/8). ”Du har namn om dig att du lever, men du är död” (Upp 3:1). Detta måste vara några av Nya...