Ni ska lära känna sanningen, och sanningen ska göra er fria.
Johannesevangeliet 8:32

Världen idag

Daniel Alm efter Pingst Pastor: Vi skönjer en ny fas

Rekordmånga besökare, många nya unga pastorer på plats och starka möten och seminarium. Det är några av sakerna som Daniel Alm, föreståndare för Pingst, tar med sig efter årets Pingst Pastor, som arrangerades förra veckan. Att elva nya församlingsplanteringar fanns representerade på konferensen gläder honom stort.

Nyheter · Publicerad 23:00, 13 jan 2020

Under tre dagar i förra veckan samlades 650 pastorer från hela landet i Stockholm för årets upplaga av Pingst Pastor.

Efteråt är det en nöjd Daniel Alm som summerar dagarna.

– Jag tycker att vi har fått många redskap med oss, men vi har också haft många nedslag med bland annat betjäning och sång i anden. Det är absolut en mycket karismatisk mötesplats, menar han.

Utmärkande för dagarna, konstaterar han, var det faktum att ett åttiotal nya pastorer fanns med.

–  Det är verkligen slående att vi har så pass många nya predikanter. Det är väldigt roligt för oss att det finns en återväxt, menar Daniel Alm.

Den låga medelåldern på pastorerna imponerande även på gästtalaren Dominic Yeo från Trinity Church i Singapore.

–  Han konstaterade att Sverige förmodligen har Europas yngsta pastorskår i pingstsammanhang.

De tre temaorden, ”Det unga, kreativa och expansiva”, genomsyrade undervisningen under dagarna, och Daniel Alm säger att det var ett tema som fungerade väl.

–  Där kände jag att vi nådde en bit på vägen med att försöka visa att det finns så många sätt att leva ut sin tro på.

–  En annan känsla jag tar med mig är besöken av pingstledare från Grekland, Finland, Norge, Lettland och Tanzania. Det gör att vi får ett utbyte och drar nytta av varandra.

Från årets konferens tar Daniel Alm också med sig det faktum att elva nya församlings­planteringar fanns med och presenterades.

–  Det är lite så att man nyper sig i armen över den utveckling vi har. Det är väldigt uppmuntrande och det gör oss stärkta. Vi skönjer en ny fas på något sätt, säger han.

Vad tycker du har varit allra viktigast under dessa dagar?

–  För mig är det att vi kraftsamlar för en gemensam bönesatsning, ”Mer bön för folket”, i mars, och för ”Mer Jesus”, där vi peppar kyrkorna att vara en kyrka även utanför kyrkan. Det fanns en glädje och ett bra gensvar på detta under Pingst Pastor, säger Daniel Alm.

Hur viktigt är Pingst Pastor, som du ser det?

– Jag måste säga att det för rörelsens sammanhållning som helhet kanske är vår allra viktigaste mötesplats. Alla är ju där, både landsorts­församlingar och storstads­församlingar. Det är vårt gemensamma rum för rörelsen, därför är Pingst Pastor superviktigt.

Det är lite så att man nyper sig i armen över den utveckling vi har. Det är väldigt uppmuntrande och det gör oss stärkta.

Ny teknik bäddar för antikristligt system

Ledare På SVT Play kan man titta på en dokumentär vid namn ”Det kinesiska experimentet”. Den ger en skrämmande inblick i det enorma system för...

Utan den närvaron skulle mycket av vårt samhälle falla samman.

Ledarkrönika Om jag ska skriva några rader om hur jag i början av januari vände stegen upp mot Clarion Sign i Stockholm, till pingströrelsens årliga nationella...

Utstött – men pånyttfödd

Missionsglimten Jag är helt omtumlad av mötet med Alamak! Hon är strax över tjugo år och bor i ett av Asiens tuffaste länder. I dag står hon utanför sin...
Senaste nytt
Mest lästa just nu

Utstött – men pånyttfödd

Missionsglimten Jag är helt omtumlad av mötet med Alamak! Hon är strax över tjugo år och bor i ett av Asiens tuffaste länder. I dag står hon utanför sin...