Ni är världens ljus. En stad som ligger på ett berg kan inte döljas.
Matteusevangeliet 5:14

Världen idag

Dags för New Wines digitala sommarkonferens

Gudsmöten är färskvara och kristna behöver ständigt ny påfyllning. Det menar Hans Wolfbrandt, kyrkoherde i Lysekil och nationell ledare för New Wine som i helgen sänder sin sommarkonferens online.

– Jag har en förväntan att det ska tända till, säger han.

Nyheter · Publicerad 17:00, 18 jun 2021

Den 18–19 juni sänder New Wine sin sommarkonferens på sin Youtubekanal direkt från Lysekil.

– En stor glädje med konferenser är ju att människor kommer samman och får mötas, både som Guds folk och att möta Gud tillsammans. Den dimensionen förlorar vi nu när vi genomför konferensen digitalt, säger Hans Wolfbrandt.

Ändå tror han att det finns ett stort värde i att hålla konferens online. Det märkte New Wine när de tidigare i år höll sin ledarkonferens på nätet.

– Vi såg att på något märkligt sätt fanns det ändå igenkänning och blev värdefulla möten. Utbyte av erfarenheter kan ske även digitalt, säger Hans Wolfbrandt.

Han har stora förväntningar på årets sommarkonferens, som han ser som ett tillfälle att utrusta Guds folk.

– Jag har en förväntan att det ska tända till och att människor ska utrustas av Guds kraft till att göra skillnad i sin vardag.

Det går inte att leva på upplevelser från gamla konferenser, menar Hans Wolfbrandt och påpekar att gudsmöten är färskvara och att kristna ständigt behöver ny påfyllning.

– Vi lever i en speciell tid, men pandemin är inte bara av ondo. Saker förändras snabbt nu och jag tror att vi står inför en väckelse i vårt land. Dörrar öppnas och jag vill uppmuntra Guds folk att tjäna i anden.

Lovsång, samtal, bön och undervisning står på programmet under konferensen. Bland talarna finns, förutom Hans Wolfbrandt själv, Kim Brynte, pastor i Immanuelskyrkan i Malmö och John Derneborg, pingstpastor i Vänersborg. Alla tre är välkända profiler inom New Wine.

New Wine är ett nätverk av församlingar och kristna med målet att Gud ska förvandla Sverige. De ser som sin viktigaste uppgift att utrusta Guds folk. Deras sommarkonferens brukar vara den största samlingen de har under året.

Vi lever i en speciell tid, men pandemin är inte bara av ondo. Saker förändras snabbt nu och jag tror att vi står inför en väckelse i vårt land.

New Wine

Grundare: New Wine grundades 1989 av David Pytches som då var kyrkoherde i den anglikanska kyrkan St. Andrews Chorleywood i Hertfordshire, England. Under Davids ledning gick församlingen genom en stark andlig förnyelse, vilket drog till sig tusentals andra kyrkoledare som ville lära sig från vad som hände där.

Till Sverige: I mitten av 90-talet hölls de första ledarkonferenserna i Sverige på initiativ av Andrew Thompson som då var pastor i Salemkyrkan, Vargön. Dessa konferenser blev början till nätverket New Wine Sverige. 2001 genomfördes den första sommarkonferensen i Töcksfors, Värmland.

Visa respekt för dem som väljer bort vaccination mot covid-19

Ledare Obligatorisk vaccinering mot covid-19 för alla invånare och vaccinkrav för alla som vill ha ett... torsdag 5/8 00:10

Pilgrimsvandring är på frammarsch i Sverige

Samhälle. Människan har i alla tider vandrat till heliga platser. Det är något som får oss att ge oss iväg i... torsdag 5/8 05:00

Vi behöver mycket kärlek ur stammen för att vara Guds träd tillsammans.

Inför söndag I juli var jag med på missionsbåten Shalom i Kalmarsund under några fantastiska dagar med sol,... torsdag 5/8 00:00
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier