Nej, sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så ska ni få allt det andra också.
Matteus 6:33

Världen idag

Dags för GF Vinter – vill skänka framtidstro

I kväll, fredag, går den sjunde upplagan av GF Vinter av stapeln, denna gång i digital form med sändning från Arken i Värnamo. Medverkar gör en rad välkända artister och profiler, bland andra Samuel Ljungblahd, Boris René och Faith Kakembo.

Nyheter · Publicerad 16:00, 26 feb 2021

– Vi vill göra en positiv kväll i den mörka tiden som råder och förmedla hopp och framtidstro, säger Andreas Joakimson på Svenska Alliansmissionens Ungdom (SAU).

Han medger att det är en utmaning att göra evenemanget digitalt och ändå få en stark känsla av deltagande och samhörighet.

– Vi vill helst göra livegrejer och interagera med personerna som är med, nu får vi försöka få folk att hänga med där man sitter i sin vardag.

Sändningen sker från en studio i församlingen Arken i Värnamo där programledare, ett husband och ett par av artisterna finns med för att spela live.

Därefter sänds material av bland andra komikern och författaren Jonas Helgesson, artisterna Samuel Ljungblahd, Michael Jeff Johnson, Ester Utbult, Elise Nestor och Boris René, med flera. En kort predikan kommer att hållas av den brittiske pastorn och artisten Josh Green, och under kvällen kommer också ett Zoom-möte finnas öppet så att lyssnare och tittare kan interagera. Dessutom utlovas tävlingar, intervjuer och andra happenings.

Det bibelord som GF Vinter utgår från i år står i Jeremia 29:11:

”Jag vet vilka tankar jag har för er, säger Herren, nämligen fridens tankar och inte ofärdens för att ge er en framtid och ett hopp.”

– Vi går mot ljusare tider i naturen men vi vill tro att det gäller också i förhållande till den här pandemin, vi får hålla ut och hänga kvar. Vi längtar efter att ses live men samtidigt vet vi att vi har en tro som bär också genom detta, säger Andreas Joakimsson.

Förutom SAU arrangeras kvällen av bland andra Gullbrannafestivalen, Erikshjälpen och Krik (Kristen idrottskontakt).

Från 19:30 på fredag kan man följa sändningen via Youtube, sök på ”GF Vinter 2021”.

Jordskred och våldsvåg kan väcka Sverige till bön

Ledare När Sveriges kristna i söndags bad och fastade skedde det mot fonden av lördagens stora katastrof i... torsdag 28/9 00:10

Akta dig för andlig skräpmat

Ledarkrönika Både samhället och kristenheten är splittrade. Auktoriteter undergrävs, inflationen drabbar vanliga... torsdag 28/9 00:00