Nyheter

Credo – en kick för kropp och själ

Ett populärt inslag på lägret är alla kickboard-cyklar som det åks på upp och ned i Hjälmaredsbackarna.

Varje år håller studentorganisationen Credo familjeläger på Hjälmareds folkhögskola utanför Alingsås. Här får stressade småbarnsfamiljer får en chans till en vecka av såväl andlig som kroppslig rekreation.

Det första lägret hölls redan 1966 och syftet var att möta upp förra detta studenters andliga behov –  efter de tagit examen. Därför är det många som har Credobakgrund av årets totalt 200 deltagare.
– Merparten av besökarna har varit med i Credo och därmed blivit credoiter, säger prästen Mats Enander och skrattar.
Han ser lägret som en ”andlig injektion” och undervisningens fokus under veckan har varit korset och nåden.
– Jag tror det är avgörande för oss att lyfta fram det centrala i kristen tro, säger Mats Enander, som önskar att det ska bli en fördjupad förståelse bland besökarna av det Jesus gjort för dem.
Årets tema har varit ”Timeout med Jesus” – något som lägervärden Karin Elfver Renström menar är karaktäristiskt för Credolägret.
– När man åker in i trädallén här och över kanalbron sjunker pulsen. Alla säger samma sak.
Det är hennes sjätte Credoläger med familjen. De kom i kontakt med lägret efter att ha varit på en konfirmationsavslutning på gården. Det var 2004 och sedan dess har familjelägret varit en av sommarens höjdpunkter.
– För oss som småbarnsföräldrar är det här den enda gången på hela året som man verkligen kan sitta ned och lyssna till undervisning. Det är helt magiskt, säger hon.
Anledningen är att barnen klarar sig helt själva och har sina egna aktiviteter, vilket Karin betecknar som lyx för en småbarnsförälder.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS