Men Jesus sade till Simon: ”Var inte rädd. Från och med nu ska du fånga människor.”
Lukasevangeliet 5:10b

Världen idag

En viktig del av en bibelskola är att ses och tränas tillsammans. Foto: Andreas Joakimson

Coronaeffekt: Bibelskola överväger utökning

Bibelskola Livskraft, på landet i norra Småland, och Bibelskola Väst, i storstaden Göteborg, har gott om sökande inför nästa läsår. I Göteborg funderar man på att utöka antalet platser på för att göra plats för personer som gått miste om arbete på grund av coronakrisen.

Nyheter · Publicerad 16:00, 17 maj 2020

Pingströrelsens Bibelskola Väst har fyllt sina cirka 20 platser de senaste åren och med 20 sökande hittills i år och sista ansökningsdag den 20 maj, är det ungefär som vanligt.

Kursföreståndaren Pontus Tunehav berättar dock att de räknar med att det kan komma in en del extra sena ansökningar i augusti i år från unga människor som hade tänkt jobba men som gått miste om den möjligheten på grund av corona. 

– Vi får se om man kan utöka, om man kan hitta nya lokallösningar i så fall. Förhoppningen är att vi ska kunna köra igång som vanligt i slutet av augusti, samtidigt som vi har möjligheten att kunna bedriva undervisningen online också, säger han. 

För Evangeliska frikyrkans Bibelskola Livskrafts del så var sista officiella ansökningsdatum den 1 maj, men kursföreståndaren Henrik Steen berättar att de fortsätter att ta emot ansökningar i mån av plats. De brukar ha cirka 40 elever, har maximalt cirka 50 platser och har hittills fått in 35 ansökningar, vilket är normalt även för dem. De hoppas också på att kunna starta upp som vanligt nästa läsår. 

– Det är klart att vi kan bedriva undervisning online, men det här att bo tillsammans och tränas i vardagen är minst hälften av vad som händer på en bibelskola, menar Steen. 

Årets bibelskoleklass på Bibelskola Livskraft fick vårens praktik inställd på grund av coronaepidemin och har i stället stannat på sitt internat, på Ralingsåsgården utanför Aneby. Bibelskola Västs elever har haft undervisning via internet sedan i mitten av mars. 

Kravallerna i Sydafrika och hoppet om Guds dom

Ledare Den senaste tidens kravaller i Sydafrika har skakat om en hel värld. Inte sedan... lördag 31/7 00:10

Elise fick vittna om Jesus Kristus i Svenska Dagbladet

Media. – Berätta för mig om din tro, säger Svenska Dagbladets journalist till 85-åriga Elise Lindqvist,... fredag 30/7 13:06

Om kärlek för Jesus varit det som känns bra just då hade vi varit förlorade för alltid.

Gästkrönika Kärlek. Vad är den? Vad gör den? Hur definieras den? De kanske mest berömda Bibelorden om kärlek är... lördag 31/7 00:00

Landet som jag som jude alltid kan lita på och luta mig emot

Israelkommentar Jag skriver denna artikel samma dag som min mamma firar sin födelsedag. Det vill säga inte sin...

Kulturförståelse skapar mer möjligheter till gemenskap

Kommunikation är nyckeln till tillit i en relation, oavsett kultur. Med en rätt kulturförståelse...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier