Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.
Matteus 11:28

Världen idag

Chefen för brittiska underrättelsetjänsten MI5, Ken McCallum (till vänster) och Cristopher Wray, chef för amerikanska polismyndigheten FBI, varnade i ett ovanligt gemensamt framträdande för konsekvenserna av om Kina invaderar Taiwan. Foto: Dominic Lipinski/PA/TT

Chefer för FBI och MI5 varnar för kinesisk invasion av Taiwan

Underrättelsemyndigheterna MI5:s och FBI:s kontraspionage mot kinesiska aktörer har fördubblats respektive mångdubblats på bara några år, uppger myndigheternas chefer.

Samtidigt varnar de för ödesdigra ekonomiska konsekvenser om kommunist-Kina försöker invadera Taiwan och Väst tvingas införa sanktioner.

Nyheter · Publicerad 12:00, 10 jul 2022

Det var på den brittiska underrättelsetjänsten MI5:s högkvarter i London i onsdags, som MI5-chefen Ken McCallum och den amerikanska federala polismyndigheten FBI:s chef Cristopher Wray, gjorde vad BBC kallar för ett ”gemensamt framträdande utan motstycke för att varna för hotet mot Kina”.

McCallum konstaterade att MI5 dubblerat sitt arbete mot kinesisk aktivitet under de tre sista åren och att de har sju gånger så många utredningar relaterade till Kinas kommunistparti igång jämfört med 2018.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Låt oss be om den helige Andes gåvor och kraft

Ledare Vi har nyligen firat pingst, och traditionellt har detta varit en konferenshelg i Sveriges... torsdag 1/6 00:10

Guds kraft okänd för många

Ledare TV4:s succéserie ”Det okända” sändes i 25 säsonger mellan 2004 och 2019. Temat för serien var... torsdag 1/6 00:00