Det är Herrens nåd att det inte är ute med oss, att det inte är slut med hans barmhärtighet. Den är ny varje morgon, stor är din trofasthet.
Klagovisorna 3:22-23

Världen idag

Carola Häggkvist passade på att önska Guds välsignelse då hon deltog i ett program som sändes från Nederländerna i lördags. Foto: Jessica Gow/TT

Carola pratade om Gud i Eurovision-program

Både Carola och ytterligare en tidigare vinnare i Eurovisionsschlagerfestivalen passade på att använda ord från Bibeln när de medverkade med korta hälsningar i helgens Eurovisionsprogram.

– När jag riktar blicken mot himlen vet jag varifrån hjälpen kommer, sade Carola.

Nyheter · Publicerad 17:28, 18 maj 2020

Det var ett annorlunda Euro­visions­program som direktsändes från Neder­länderna i lördags, då den vanliga tävlingen fått ställas in på grund av corona­pandemin. I stället fick tittarna se inspelningar av de låtar som skulle ha tävlat, men även ett tiotal återblickar från tidigare vinnarlåtar i festivalen, följt av korta inspelade hälsningar från de respektive vinnarna.

1975 års vinnare, den nederländska sångerskan Getty Kaspers, var först ut att använda bibliskt språk i sin hälsning, i det fallet i form av ett eko från Första Korintierbrevet 13.

– Jag har tre ord åt er i den här situationen: tro, hopp och kärlek, sade Kaspers.

Näst sist ut av de tidigare vinnarlåtarna var Carolas ”Fångad av en stormvind”, som vann Euro­visions­schlager­festivalen 1991.

Carolas hälsning, som såg ut att sändas från ett svenskt sjö- eller kustlandskap, inleddes med ord som känns igen från Bibelns psaltar-psalmer.

– När jag riktar blicken mot himlen vet jag varifrån hjälpen kommer. Här ute i naturen finner jag verkligen ro för själen. Allt gott, Gud välsigne er, hoppas vi ses snart, sade Carola.