Därför säger Herren Gud så: Se, jag har lagt en grundsten i Sion, en beprövad sten, en dyrbar hörnsten, en fast grundval. Den som tror på den behöver inte fly.
Jesaja 28:16

Världen idag

Carola bjuder vårdpersonal på gratis konsert vid slott

50-personersregeln stoppar inte Carola Häggkvist. Hela sommaren bjuder hon in till mindre konserter i Steninge slottspark och i augusti kommer hon sjunga för vårdpersonal.  

– Sången får aldrig tystna i svåra tider, säger hon.

Nyheter · Publicerad 08:00, 23 jul 2020

Många artister går på knäna efter att ha fått ställa in konserter och turnéer på grund av coronarestriktionerna. En som försöker se möjligheter i krisen är Carola Häggqvist.

I början av sommaren meddelade hon att hon ger tio mindre konserter i Steninge slottspark, ett stenkast från slottsbyn där hon själv bor.

På konserterna får gästerna, som alltså är färre än 50 personer, sitta på picknickfiltar en bit ifrån varandra och ifall det blir dåligt väder finns det möjlighet att vara i slottsladan.

– Det är lika stor förberedelse musikaliskt för mig att sjunga för 50 personer som när jag ska ut på en lång pop-turné. Här bjuder jag hem publiken till min hemliga favoritplats i slottsträdgården och varenda liten detalj syns och märks, säger Carola i ett pressmeddelande.

Hon berättar att hon själv har vikt välkomstlapparna till borden, skrivit skyltarna utmed vägen, valt blommorna till borden och köpt egna konsertstolar. Till och med bajamajan har smyckats med en matta och blommor.

– Det är detaljerna som gör det och jag älskar att få ge lite extra kärlek åt helheten kring en konsert, säger Carola.

Konceptet verkar ha lyckats – även om biljetterna kostar närapå 1 500 kronor. I början av juli meddelade Carola att konserterna blivit utsålda och att hon förlänger initiativet så att det blir konserter under varje helg i augusti.  

– Sången får aldrig tystna i svåra tider. Det är då vi behöver musiken som mest, säger hon.

Under konserten bjuder popartisten på en blandning av svenska visor och eget material. I pressmeddelandet framgår det att hon trivs med att ordna sina konserter själv – oberoende av de stora turnébolagen.

– Självklart är uppgiften mycket mer arbetsam och tidskrävande än man kunde ana från start men nu blir det mer som man själv vill med mer känsla bakom både toner och upplevelse, säger hon.

Carola Häggkvist – som berättat att hon själv har haft covid-19, men aldrig behövde vårdas på sjukhus – vill inte bara sjunga för att tjäna pengar, utan också ge något till andra. Därför bjuder hon i augusti in läkare och annan vårdpersonal från en högt belastad coronaavdelning i Stockholm till gratis konsert.

– Jag tror att det extra viktigt att vi just nu möts i fina musikaliska traditioner som ger trygghet och hopp, säger hon.

Det är lika stor förberedelse musikaliskt för mig att sjunga för 50 personer som när jag ska ut på en lång pop-turné.

Därför bör vi fira Sveriges 500 år som nationalstat

Ledare Den 6 juni väntar en stor minnesdag för konungariket Sverige. Det är dock slående hur svagt... fredag 2/6 00:10

Franklin Graham i nytt tal: Be inte om ursäkt för evangeliet

Bibeltro. Vid ett tal i Florida varnade evangelisten Franklin Graham för att en storm mot kristna är på väg,... fredag 2/6 10:00

Låt oss be om den helige Andes gåvor och kraft

Ledare Vi har nyligen firat pingst, och traditionellt har detta varit en konferenshelg i Sveriges... torsdag 1/6 00:10