Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.
Matteus 11:28

Världen idag

Kirk Cameron har fått två amerikanska bibliotek att ändra sig; nu tillåts han hålla sagostunder med läsning ur sin nya barnbok. Foto: Chelsea Purgahn/arkiv

Cameron ”vinner” mot bibliotek – får hålla sagostunder

Över 50 bibliotek i USA, som alla har hållit sagostunder med dragqueens, stoppade den kristna skådespelaren Kirk Cameron att läsa ur sin barnbok om ”biblisk vishet”. Men nu har två av biblioteken ändrat sig och ger klartecken till Kirk.

Nyheter · Publicerad 07:00, 23 dec 2022

Med sin nya illustrerade barnbok As you grow vill den amerikanska skådespelaren och filmproducenten Kirk Cameron lära ut biblisk vishet och Andens gåvor.

Men när han försökt boka in sagostunder kopplade till sin nya bok på publika bibliotek i USA, så har det blivit tvärstopp. Efter att ha frågat fler än 50 bibliotek hade han fortfarande i början av december inte fått ett enda ja. Samtliga bibliotek har tidigare arrangerat hbtq-relaterade sagostunder med dragqueens, men har nekat Kirk Camerons läsning med bibelinspiration.

Ett av biblioteken svarade på hans begäran genom att säga att de ”är ett väldigt queervänligt bibliotek” och ”våra budskap går inte ihop”.

– Det är förkrossande att se hur många av de offentligt finansierade biblioteken som nu har blivit indoktrineringscenter som vägrar tillåta att biblisk visdom lärs ut till barn, säger förlaget Brave Books vd Trent Talbot, som ger ut Kirk Camerons bok, till Fox News Digital.

Men för några dagar sedan gick Kirk Cameron ut och sade att han ”vunnit” mot två av de bibliotek som tidigare nekat en sagostund kring skådespelarens bok. Cameron säger att biblioteken ”gett efter”. De två biblioteken ska nu samarbeta med Kirk Cameron kring sagostunderna som uppges hållas den 29 december i Indianapolis och dagen efter i Scarsdale, New York.

– Jag är glad att de två biblioteken har ändrat sig och nu tillåter min röst att bli hörd och min bok att bli läst, säger Cameron till Fox News Digital.

Han säger också att han hoppas att barnen på de två orterna ska få lära sig om biblisk vishet och Andens gåvor, genom läsning ur boken.

– Jag hoppas att den här segern inspirerar kristna och konservativa runtom i landet till att vara modiga och inte ge upp, för att se till att vi är jordens salt och ljuset i mörkret, fortsätter han.

Nyligen gick Kirk Cameron ut och hotade med att vidta rättsliga åtgärder mot de bibliotek som nekat honom att hålla sagostunder med sin nya bok.

– Det är inte okej att säga ja till sagostunder med dragqueens och lära barn en typ av värdering och säga nej till andra medborgare som vill lära sina barn andra värderingar i samma bibliotek, i samma rum, för samma tidsåtgång som andra tilläts göra det, säger han till CBN:s program Faithwire, där han menar bland annat att det är ett brott mot yttrandefriheten.

Jag är glad att de två biblioteken har ändrat sig.

När den egentlige angriparen går fri

Israelkrönika Så hände det igen. En stor sak, men det är rätt säkert att få skandinaver eller européer har hört... onsdag 31/5 00:00