Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

En kyrka i Venedig belystes på onsdagen i blodrött ljus för att påminna om förföljelsen av kristna. Foto: Luigi Costantini/AP/TT

Byggnader lyste i rött för världens lidande kristna

Världen över förföljs och dödas kristna för sin tro. På onsdagen lystes byggnader och monument upp av rött ljus för att påminna om kristnas utsatthet.

Nyheter · Publicerad 07:40, 2 dec 2018

Tidigare i år var det Colosseum som lystes upp i rött och även Palace of Westminster i London och många kyrkor, bland annat i Syrien, har badat i blodrött ljus. Det ska ses som ett manifest mot förföljelsen av kristna, som annars ofta sker i det tysta.

I onsdags var det dags igen för det man kallar "Röd onsdag", den 28 november. En av de byggnader som då badade i rött var en stor kyrka i Venedig (se bild).

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Hur kan vi se på när antisemitismen tilltar?

Ledare Judar i Europa Hela 90 procent av judarna i Europa anser att antisemitismen har tilltagit de senaste fem åren. De alarmerande siffrorna presenteras i en ny studie...