Ni otrogna, vet ni inte att vänskap med världen är fiendskap mot Gud? Den som vill vara vän med världen blir fiende till Gud.
Jakobsbrevet 4:4

Världen idag

Buschs abortutspel ger uppsving för Kristna värdepartiet

Efter KD-ledaren Ebba Buschs utspel om så kallat ”abortkontrakt”, har Kristna värdepartiet sett ett rekordstort inflöde av nya medlemmar.

– Vi har faktiskt tänkt att ge tårta till Ebba för bästa medlemsvärvarinsats, säger partiledaren Mats Selander och skrattar.

Nyheter · Publicerad 10:00, 14 jul 2022

På bara ett par veckor, konstaterar Selander, har de fått ett 40-tal nya medlemmar i Kristna värdepartiet, vilket motsvarar en ökning med nära 20 procent, något han inte kan minnas har skett på åtminstone flera år.

Anledningen måste enligt Selander vara det förslag om att skriva på ett så kallat ”abortkontrakt”, som Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch presenterade den 27:e juni.

– Tajmingen är alltför exakt för att tro något annat. Jag tror att ganska många kristna har trott och hoppats att KD är prolife under ytan, och det här var en av flera dödsstötar för den förhoppningen, säger han.

Det historiska beslutet i USA, som gett tillbaka abortlagstiftningsrätten till delstaterna och som föranledde Ebba Buschs utspel, tror Selander också hjälper Kristna värdepartiet på traven.

– Journalister och tidningar uppmärksammar själva frågan och då blir också vi mer uppmärksammade eftersom vi har den avvikande uppfattningen, konstaterar han.  

Partiledaren påpekar att det fortfarande finns svenska kristna som abortfrågan är väldigt viktig för, och att de upplever ett ökat intresse bland sådana personer.

Att nya medlemmar strömmar till just som en reaktion på omhuldandet av den nuvarande abortlagstiftningen, ser han också som en bekräftelse av Kristna värdepartiets legitimitet.  

– Vi står för den plattform som Sverige byggt sitt samhälle från under 1 000 år, de kristna värderingarna. Vi tror att vi har tiden för oss, för nedbrytningen av civilisationen kommer att fortsätta och då är ”back to basics” det enda receptet som håller, säger Mats Selander.

Jag tror att ganska många kristna har trott och hoppats att KD är prolife under ytan, och det här var en av flera dödsstötar för den förhoppningen.

LRF: Minska vildsvinsstammen med 90 procent

Djur. Minska vildsvinsstammen med 270 000 djur till 30 000. Det begär Lantbrukarnas riksförbund (LRF) och... torsdag 28/9 22:00

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10

Skyttedals drogutspel blev hennes fall

Ledare Många höjer förstås på ögonbrynen över att en europaparlamentariker som Sara Skyttedal (KD) väljer... fredag 29/9 00:00