Överge inte visheten och den kommer att bevara dig. Älska den och den skall beskydda dig.
Ordspråksboken 4:6

Världen idag

Ebba Busch Thor (KD) såg ut att trivas under Equmeniakyrkans utfrågning med Robert Eriksson och Britta Hermansson i Vårgårda. Foto: Björn Emanuelson

Busch Thor: Integration inte bara att få ett jobb

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor såg ut att vara på hemmaplan när hon besökte Vårgårda möte på torsdagskvällen. Hon sjöng med i lovsången och fick tala om Gudstro och KD-politik. – Jag tror att många kommer att hitta hem till KD i valet, sa hon.

Nyheter · Publicerad 21:00, 24 aug 2018

Ebba Busch Thor anlände till Vårgårda med opinionssiffror som visar på uppåtgående, även om det lär bli en kamp för KD att klara fyraprocentsspärren ända in på mållinjen. Hon tycktes trivas i Tångahallen.

– Det finns inte så mycket utrymme att gå på gudstjänst i en valrörelse.

KD-ledaren fick berätta om var hennes politiska driv kommer ifrån och ville framhålla partiet som det som klarar av att både värna medmänsklighet och att ta värderingsdiskussionen.

– Integrationen kan inte bara vara att få ett jobb, utan måste också vara värderingar, menade hon och betonade att orsaken till att så många söker sig till Sverige är att vi värderar alla människor lika.

– Vi står upp för frihet och ryggar inte från det.

Ebba Busch Thor fick frågan om hon kan se en bred, blocköverskridande miljö- och klimatpolitik framöver med tanke på frågans tyngd, något hon menade att hon absolut kan tänka sig.

Att KD:s paradfråga i valrörelsen är vården gick inte heller åhörarna förbi.

– Det enskilt största misslyckandet från den sittande regeringen är sjukvården, sa hon.

Och Busch Thor fick också tala om det kritiserade bemötande som många kristna konvertiter fått av Migrationsverket.

– Vi lider i vissa delar av detta fantastiska land av religionsanalfabetism.

– Vi kan inte religion på det sätt som vi borde. Vi klarar inte av att förhålla oss till allt det positiva det innebär att ha en tro, och i vissa fall inte att markera mot avigsidorna och förtrycket, sa Ebba Busch Thor.

Kvällens...

Citat: "Jag skulle helst av allt inte vara här som partiledare". Ebba Busch Thor om att det är skönt att gå på en gudstjänst under valrörelsen.

Brännpunkt: ”Den som lägger mest pengar gör inte nödvändigtvis mest nytta”.
Svar på frågan varför inte KD satsar mer på klimatet.

Sång: A case of you, Joni Mitchell. En låt som betytt mycket för KD-ledaren.

Ord: "Värderingar." Något hon upprepar som en nyckel i många av de politikområden hon får frågor kring.

Stå upp mot terrorn – över hela linjen

Ledare Dådet i Christchurch Fredagens terrordåd i Nya Zeeland var en stor tragedi, då 50 människor mördades i två moskéer. Massmedier och beslutsfattare har reagerat på rimligt...