Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.
Matteus 11:28

Världen idag

Det har väckt stor uppståndelse att en person greps när hon bad i närheten av en abortklinik i engelska Birmingham. Bilden är från en annan plats i staden. Foto: Unsplash

Brittisk kvinna bad tyst nära en abortklinik – greps

Ett videoklipp på en kristen kvinna som står tyst utanför en abortklinik i Birmingham i England och sedan grips av polis har blivit viral på sociala medier. Kvinnan fick frågan om hon bad och svarade att hon kanske bad i sina tankar, därefter frihetsberövades hon. Kritiker menar att troende nu kan gripas för ”tankebrott”.

Nyheter · Publicerad 20:00, 28 dec 2022

Isabel Vaughan-Spruce, en brittisk prolife-förespråkare, stod nyligen i närheten av en abortklinik i Birmingham. I ett videoklipp syns polis komma till platsen, de ska ha tipsats av en person som ”misstänkte” att Vaughan-Spruce befann sig där för att ägna sig åt tyst bön.

Hon får frågan om hon står utanför abortcentret för att protestera, vilket hon svarar nej på. Nästa fråga från polisen är: ”Ber du?”, på vilket Vaughan-Spruce svarar: ”Jag kanske ber i mitt huvud”.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Låt oss be om den helige Andes gåvor och kraft

Ledare Vi har nyligen firat pingst, och traditionellt har detta varit en konferenshelg i Sveriges... torsdag 1/6 00:10

Guds kraft okänd för många

Ledare TV4:s succéserie ”Det okända” sändes i 25 säsonger mellan 2004 och 2019. Temat för serien var... torsdag 1/6 00:00