Han har kommit och förkunnat frid för er som var långt borta och frid för dem som var nära.
Efesierbrevet 2:17

Världen idag

Hillsongs grundare Brian Houston står åtalad för att inte ha polisanmält ett sexuellt övergrepp som hans pappa ska ha gjort mot en pojke 1970. Foto: Mick Tsikas/AAP/AP/TT

Brian Houston tar paus från globala ledarskapet i Hillsong

Brian Houston lämnar det globala ledarskapet för Hillsong och tar timeout under resten av året, skriver Christian Post. Detta för att kunna medverka i den rättegång där han anklagas för att ha dolt uppgifter om sin fars sexualbrott på 1970-talet.

Nyheter · Publicerad 11:00, 1 feb 2022

I höstas meddelade Brian Houston, som grundade den australiska församlingen Hillsong, att han lämnar församlingens styrelser.

Han hade då åtalats, misstänkt för att ha undanhållit uppgifter om fadern Frank Houstons sexualbrott.

– Dessa påståenden kom som en chock för mig, och det är min avsikt att försvara mig kraftfullt mot dem, sade Brian Houston i ett uttalande till kyrkan på söndagen.

– Därför har jag gått med på att lämna alla åtaganden i församlingen till slutet av året.

Åklagaren hävdar att Brian Houston, som snart fyller 68 år, redan 1999 ska ha vetat om att pappan begått ett sexuellt övergrepp mot en pojke 1970, utan att vända sig till polisen.

Frank Houston, som avled 2004, ledde pingströrelsen Assemblies of God i Nya Zeeland fram till 1971. Sonen ledde den australiska grenen mellan 1997 och 2009, och grundade Hillsong 1983.

Brian Houston såg till att fadern lämnade pastorsrollen 1999, då kyrkans ledning fått kännedom om övergreppen, men ska då av olika skäl ha valt att inte informera polisen.

Redan 2014 vittnade Brian Houston om vad han kände till om sin fars övergrepp inför den australiska regeringens kommission om sexuella övergrepp. Fyra år senare gick en man som tidigare varit anonym ut och berättade att han som barn utsatts för sexuella övergrepp av Frank Houston. Han ifrågasatte varför sonen inte polisanmälde övergreppen när han fått kännedom om dem.

Rättegången inleds den 3 mars.

Phil och Lucinda Dooley, som leder Hillsong i Sydafrika, går in som tillförordnade globala pastorer.

Vårt aktiva ja och nej är avgörande nycklar i Guds rike

Ledare ”Ert ord ska vara ’ja’ eller ’nej’. Allt därutöver kommer från den onde” (Matt 5:37). Jesu ord är... fredag 12/8 00:00

Saklig ideologisk debatt behövs inför valet

Ledare I dag är det exakt en månad kvar till valet. De gångna fyra årens rikspolitik har främst känts som... torsdag 11/8 00:20

Låt oss ivrigt söka vinna Andens gåvor

Krönikor Måndag morgon i Kenya. Huvuduppdraget med kampanj och kvinnokonferens var avklarat. Människor hade... torsdag 11/8 00:00

Den 9 Av – en positiv ballast

Israelkrönika Nu på lördag kväll inleder judarna den årliga markeringen av datumet den 9 Av (Tisha b’Av) – sorgen...
Följ Världen idag i sociala medier