Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.
Matteus 11:28

Världen idag

Ishockeytränaren Per Hånberg, numera i schweiziska Kloten, syns här från tiden i Karlskrona. Foto: Patric Söderström/TT

Bra start på kvalspel för tränaren Per Hånberg

Troende hockeytränaren Per Hånberg har två gånger om blivit snuvad på den godaste konfekten – kvalspel med chans på avancemang i seriesystemet.

Nu står han mitt i den kvalfyllda vår han innerligt längtat efter.

Nyheter · Publicerad 16:50, 6 apr 2021

– Vi ser fram emot kvalet och har chansen, säger Per Hånberg inför sitt lag Klotens kvalspel om en plats i Schweiz högsta serie NLA.

Per Hånberg är känd som en framgångsrik ishockeytränare. Men han har även uppmärksammats för sin kristna tro.

– För mig är Gud kärlek, trygghet och tröst. En pappa och en sann vän som alltid finns där i livet även om alla andra sviker, har Per Hånberg sagt i en tidigare intervju i Världen idag.

Hånberg är nu inne på sin fjärde säsong som framgångsrik tränare i Schweiz. Våren 2019 vann dåvarande laget, Langenthal, grundserien men tackade nej till kvalspel då klubben inte var redo för landets högsta nivå.

Då nappade den svenske tränaren på ett anbud från anrika Kloten.

Laget vann förra säsongens grundserie, sedan drabbade pandemin världen och kvalspelet ställdes in.

Nyligen säkrade Kloten sin andra raka serieseger i Swiss League, näst högsta ligan i Schweiz. Efter en bra start på kvalet har Kloten nu nått semifinal i kvalserien.

– Jag tycker vi som lag tagit steg framåt under säsongen, säger Per Hånberg när Världen idag når honom på telefon.

Avgörande matcher utan publikens inramning är, enligt tränaren, speciellt.

– I början av säsongen fick vi ta in 60 procent av arenans publikkapacitet, sedan spel inför tomma läktare. Det är tråkigt, samtidigt är vi glada över att få lira, säger han.

Hos den svenska ishockeypubliken är Hånberg mest känd för att han, sensationellt, våren 2015 coachade Karlskrona upp till svensk ishockeys finrum SHL.

Sex tänkvärda citat

Jag gillar att samla och skriva ner minnesvärda citat och tankar som någon predikat eller sagt. Jag... onsdag 31/5 00:00

När den egentlige angriparen går fri

Israelkrönika Så hände det igen. En stor sak, men det är rätt säkert att få skandinaver eller européer har hört... onsdag 31/5 00:00