Webb-tv

Börjar Magdalena Andersson låta allt mer som prinsen i Robin Hood?

Var det rätt av Ungern att kräva ett svenskt besök? Ska unga mäns högerresa problematiseras? Och varför går Magdalena Andersson ständigt till attack mot Åkesson? Det är frågor som tas upp i det här avsnittet av Veckans nyheter. Även lärjungen Johannes syn in i himlen diskuteras.

Publicerad Uppdaterad

I dag, fredag, besöker statsminister Ulf Kristersson Ungern, efter en lång process. I det senaste avsnittet av Veckans nyheter – som spelades in innan Kristerssons besök hade inletts – diskuteras den ungerska tveksamheten till Sverige.

– Tänker man efter på vad som har sagts Ungern kan man säga: ”Jag förstår Ungern”, säger Sven Almkvist. 

Frågorna som ställs är huruvida det var rätt av Ungerns premiärsminister Vikor Orbán att kräva ett svenskt besök, och ifall kritiken mot Ungern är befogad. 

Det andra ämnet som tas upp i avsnittet är SVT:s senaste avsnitt av Agenda där mäns tendens att rösta högerkonservativt framställdes som ett problem, medan kvinnors vänsterliberala lutning framställdes som det normala. Frågan som ställs är hur man ska se på SVT:s val av vinkel, men även vilka orsaker som kan ligga bakom könsgapet. 

Sven Almkvist menar att woke-ideologi har förstört vår syn på manligt och kvinnligt, och berättar vad han tror att kvinnor egentligen vill ha för typ av män. 

Det tredje ämnet som tas upp är en fortsättning på förra veckans diskussion om Socialdemokraterna. Aspekterna som lyfts upp i det här programmet är S-ledaren Magdalena Anderssons verbala attack på Henrik Jönsson och Jimmie Åkesson. Sven Almkvist menar att Andersson skjuter sig i foten när hon ständigt angriper Åkesson.

– Jag tror att Magdalena Andersson är besatt av Jimmie Åkesson, säger han.

Det sista ämnet som tas upp är en fortsättning på diskussionen om Uppenbarelseboken. Kapitlet som diskuteras den här gången är nummer fem, där lärjungen Johannes får en inblick i himlen.

Veckans nyheter är ett program där några av Världen idags aktuella nyheter presenteras och analyseras. Varje fredag runt klockan 15.00 kommer det ett nytt avsnitt. Det senaste avsnittet kan ses här nedan – och samtliga avsnitt kan ses på Världen idag play.

Powered by Labrador CMS