Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.
Matteus 11:28

Världen idag

Bönekonferensen King of Kings åter på plats i Örnsköldsvik

Sebastian Staket, Cornelia Forsberg och ett antal andra andliga ledare från Sverige och Norden medverkar vid helgens ledar- och bönekonferens King of Kings.
Efter två år med digitala lösningar hålls den återigen på plats i Örnsköldsvik.

– Vi ser mycket fram emot det här, säger Thomas Nordberg, som tillsammans med sin hustru, Maria, är pastorspar i värdförsamlingen Svedjeholmskyrkan.

Nyheter · Publicerad 18:00, 26 maj 2022

Årets upplaga av King of Kings Conference, som äger rum från fredag till söndag, är den femte i ordningen. 

– Två av de åren har konferensen hållits online på grund av pandemin. Vi upplever en stor glädje och förväntan inför att få träffas fysiskt igen, säger Thomas Nordberg till Världen idag.

För fem år sedan fick evangelisten Sebastian Stakset visionen om en bred nordisk bönesamling. Tillsammans med Svedjeholmskyrkan sjösattes då King of Kings Conference.

– Det är en konferens med gudsrikesperspektiv. Representanter från olika samfund i Sverige, Finland och Norge kommer samman för att be över det Gud vill göra i Norden. I den här tiden tänker vi även på att be över det säkerhetspolitiska läget, säger Thomas Nordberg.

Förutom Thomas Nordberg och Sebastian Stakset medverkar även bland andra Hans Weichbrodt, Cornelia Forsberg och Sanna Välipakka. Norge representeras av Håkon Fagervik, Olav Ronhövde och Rune Borgsö, och Finland av Markku Tuppurainen samt Pekka och Neea Perho.

– Det här är främst en bönekonferens med evangelister som vill avsätta tid till bön, berättar Thomas Nordberg. 

För fredag och lördag krävs anmälan för deltagande medan söndagsförmiddagens gudstjänst, med predikan av Carl-Gustaf Severin, är öppen för alla.

– Vi ser verkligen fram emot detta, det känns så rätt i tiden, säger Nordberg.

Parallellt med King of Kings Conference i Örnsköldsvik medverkar ett böneteam från Tanzania samt ett lovsångsteam från Brasilien vid en bönekonferens på Ralingsåsgården. Bedjarna i Ångermanland respektive Småland kommer att utbyta digital gemenskap med varandra.

– Det tycker jag också är en fin del av det hela, säger Thomas Nordberg.

Utredning: Utbildade barnmorskor väljer bort sjukvården

Vård. Det råder inte brist på utbildade barnmorskor i Sverige – men de saknas inom sjukvården, inte minst... onsdag 31/5 10:00

Efter presidentvalet – Erdogan kan hålla Sverige på halster

Nato. Den turkiska valrörelsen är över – nu hoppas regeringen på ett snabbt godkännande av den svenska... onsdag 31/5 07:00

När den egentlige angriparen går fri

Israelkrönika Så hände det igen. En stor sak, men det är rätt säkert att få skandinaver eller européer har hört... onsdag 31/5 00:00