Trettonhelgen

Bönekonferens i Örebro – vill se många nya svenska missionärer

Under den årliga bönekonferensen kommer bland annat bön för Balkan vara i fokus. Micael Lundin från Kristet Center Örebro arbetar mycket på plats i Balkan.

Bön om att Sverige, Israel och Balkan ska bli vad de är kallade till att vara, det är det övergripande temat under den bönekonferens som Kristet Center i Örebro bjuder in till i januari.

– Min förväntan är att vi ska få resa upp en större medvetenhet om vilken tid vi lever i och att vi får de rätta prioriteringarna i de områden som vi ska be för, säger Per-Åke Eliasson som är pastor och föreståndare i församlingen.

Publicerad

Böndagarna som pågår mellan 5 och 7 januari kommer att bestå av både bön och undervisning inom de ämnen som är i fokus. Syftet är att få en fördjupad förståelse av varför man ber för just det ämnet så att bönen kan formas utifrån det. 

– Vi kan inte bara be utifrån våra tankar utan det måste vara Guds tankar, säger Eliasson. 

I år är det alltså olika platser i fokus när Kristet Center Örebro bjuder in till nationell bön. För Sverige handlar det om att åter igen bli ett missionerande land, på liknande sätt som på 50-talet. En kallelse till nationerna är temat. 

En inriktning på bönedagarna är att Sverige på nytt blir ett land som når de onådda, något som Micael Boman, Svensk Pionjärmission och Per-Åke Eliasson, Kristet Center Örebro står tillsammans i (bild från tidigare bönekonferens).

– Jag vill att vi ska be för det som vilar över Sverige – att vara ett missionerande land, säger Eliasson

– Att vi ska få se många nya missionärer resa ut till folk som aldrig hört evangelium och att många församlingar vill finnas med, för att ta ansvar och sända ut arbetare. 

Bönen för Israel utgår från de ord som Gud talade över Abraham: att Israel skulle få bli till välsignelse.

– Fokus är att Israel ska få bli vad de är kallade till - och det är att vara och bli till välsignelse för alla folk, säger Eliasson. 

Undervisningen i ämnet kommer att lyfta vad antisemitism är, vad Bibeln säger om Israel och relationen mellan församlingen och det judiska folket.

– Det är aktuellt med tanke på vad som händer just nu, säger Eliasson. 

Vi behöver be att Gud ska få göra det han både kan och vill i Sverige.

Per-Åke Eliasson

Bönen för Balkan, säger Per-Åke Eliasson, är att det ska få bli en plats där evangeliet sprids till övriga Europa, på samma sätt som det står om i apostlagärningarna. 

När det kommer till hur det andliga läget är för Sverige säger Per-Åke Eliasson att det finns en påtaglig svaghet och sårbarhet i Kristi kropp. Han menar att det är mycket som gått förlorat och att det råder förvirring. 

– Vi behöver be att Gud ska få göra det han både kan och vill i Sverige, säger han. 

Nyckeln framåt för svensk kristenhet, säger han, är att komma tillbaka till kallelsen att gå ut med evangeliet till den värld som Jesus kom till för att frälsa. 

– Vi vill nå ut med budskapet om Jesus till Sverige och andra nationer och det är vad vi är kallade till, säger han.

Powered by Labrador CMS