Låt Herren din Gud tala om för oss vilken väg vi ska gå och vad vi ska göra.
Jeremiah 42:3

Världen idag

Bön för Sverige sprids i medier

Tre gånger har en bön för Sveriges politiska ledarskap lästs upp i direktsändning i SVT och SR de senaste dagarna. Dessutom har ett 50-tal tidningar publicerat artiklar om bönen som togs fram av SKR. "Kanske dags att gå till kyrkan på söndag för att lyssna på uppmaningen från Sveriges kristna råd", skriver exempelvis Värmlands folkblad på ledarplats.

Nyheter · Publicerad 13:40, 13 sep 2018

Det är inte första gången som SKR utlyst en bön för att uppmärksamma en särskild situation men aldrig tidigare har det gett ett sådant genomslag i media som denna gång, meddelar SKR i ett pressmeddelande.

Världen idag berättade i går om att SKR:s generalsekreterare Carin Wiborn fått be bönen i SVT:s morgonstudio på tisdagen. Därefter har bönen fått snabb spridning i olika medier. Dels i Morgonpasset i P3, dels i Nordegren&Epstein i P1 där Clive Adams från Frälsningsarmén fick be bönen i direktsändning.

– Det finns en tradition i de kristna kyrkorna att be om hjälp i bön och det är precis det vi gör nu. Och då finns en uppmaning att när vi samlas till gudstjänst på söndag så ska vi i så många kyrkor som möjligt be för våra folkvalda, fick Åsa Nyström, biskop i Luleå stift, berätta i P4 Norrbotten.

Pingstledaren Daniel Alm har intervjuats i P4 Jönköping och artiklar om bönen har funnits med i minst ett 50-tal tidningar, bland annat i Dagens Nyheter. I DN blev det ”dubbelt upp” i vissa upplagor där man hade råkat ha med en och samma artikel två gånger på samma uppslag.

På S-märkta Värmlands Folkblads ledarsida uppmärksammas också bönen för Sverige. Det beskrivs som ett ovanligt men positivt initiativ.

”Kyrkorna ber om ’ett frimodigt ledarskap som strävar efter det gemensamma bästa, bortom egna intressen’. De efterlyser nytänkande bortom invanda politiska mönster för att bryta dödläget. Ja, det är en klok uppmaning”.

Det finns en tradition i de kristna kyrkorna att be om hjälp i bön och det är precis det vi gör nu.

Kanal 10 vädjar om ökat ekonomiskt stöd

Media. Den svenska tv-kanalen Kanal 10 står inför en tuff ekonomisk utmaning och behöver få in... lördag 28/1 18:00

Dags att tänka till kring våra församlingsstrukturer

Ledare Debatten som pågår gällande kyrkans förhållningssätt till samkönade relationer rymmer många... fredag 27/1 00:10