Ett nytt bud ger jag er: att ni ska älska varandra. Så som jag har älskat er ska också ni älska varandra.
Johannesevangeliet 13:34

Världen idag

Sebastian ”Sebbe Staxx” Stakset. Foto: Henrik Montgomery / TT

Blev kristen – hoppar av kritiserat band

Sebastian ”Sebbe Staxx” Stakset har som rappare i bandet Kartellen kritiserats för hat och direkta hot i sina texter. Men för en tid sedan blev Sebastian kristen, något som nu får konsekvensen att han slutar i Kartellen.

Nyheter · Publicerad 10:06, 29 feb 2016

Stakset har i ett flertal intervjuer i media berättat om den totala förvandling han genomgått sedan han mötte Jesus. Han bjöds av en vän till en kyrka där något genomgripande skedde.

– Där i kyrkbänken kom Jesus till mig. Jag kan inte förklara vad som skedde, men plötsligt vek mörkret åt sidan och jag kände att jag kunde förlåta den Sebbe som gjort så mycket ont. Och jag hoppades att de som jag gjort illa också skulle kunna förlåta mitt handlande, sa han i en intervju i Dagens Nyheter förra året.

– På korset tog Jesus på sig våra synder för att vi människor ska bli förlåtna. Jag har fått ett nytt liv, en ny chans. Jag kan känna sann kärlek och empati. Jag förmår hålla det jag lovat och har fått bort det mörka inom mig nästan helt och hållet, berättade han.

Och nu får livsförvandlingen konsekvenser.

– Jag har bestämt mig för att det här är sista skivan som jag spelar in i Kartellen. Jag har inte det hatet som behövs för att fronta Kartellen. Så jag gör det som krävs nu för att min tro ska fungera, säger Sebastian Stakset i en dokumentär om Kartellen som sändes i SVT i lördags, återger SVT:s kulturnyheter.

– Saker och ting i mig har ju förändrats kraftigt. Alltså extremt. Allt är ju helt annorlunda. Jag har fått en ny identitet i dag. Jag är en kristen man framför allt. Jag är en far och en make. Det är det jag är. Rappare, det kommer långt ner på min lista. Det är inte toppen, inte ens topp fem. Du kan inte hålla på och rappa hela livet, det funkar ju inte, säger Sebastian Stakset.

Tvåfrontskrig krävs för att stå emot dödshjälpsvågen

Ledare På europeisk nivå faller nu skymningen när det gäller frågan om eutanasi. Hitintills är det fyra... onsdag 14/4 00:10

Har du någon som ber för dig?

Vardagskrönika Min morfar flyttade till himlen när jag var elva år. De sista åren var han svag av sin sjukdom och... onsdag 14/4 00:10

Ett osannolikt men avslöjande samtal med en jordansk chaufför

Israelkommentar Att verkligheten och rapporterna från Israel sällan stämmer är vi här i Israel vana vid, men ibland...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier