Jesus sade än en gång till dem: ”Frid vare med er! Som Fadern har sänt mig sänder jag er.”
Johannesevangeliet 20:21

Världen idag

Sebastian ”Sebbe Staxx” Stakset. Foto: Henrik Montgomery / TT

Blev kristen – hoppar av kritiserat band

Sebastian ”Sebbe Staxx” Stakset har som rappare i bandet Kartellen kritiserats för hat och direkta hot i sina texter. Men för en tid sedan blev Sebastian kristen, något som nu får konsekvensen att han slutar i Kartellen.

Nyheter · Publicerad 10:06, 29 feb 2016

Stakset har i ett flertal intervjuer i media berättat om den totala förvandling han genomgått sedan han mötte Jesus. Han bjöds av en vän till en kyrka där något genomgripande skedde.

– Där i kyrkbänken kom Jesus till mig. Jag kan inte förklara vad som skedde, men plötsligt vek mörkret åt sidan och jag kände att jag kunde förlåta den Sebbe som gjort så mycket ont. Och jag hoppades att de som jag gjort illa också skulle kunna förlåta mitt handlande, sa han i en intervju i Dagens Nyheter förra året.

– På korset tog Jesus på sig våra synder för att vi människor ska bli förlåtna. Jag har fått ett nytt liv, en ny chans. Jag kan känna sann kärlek och empati. Jag förmår hålla det jag lovat och har fått bort det mörka inom mig nästan helt och hållet, berättade han.

Och nu får livsförvandlingen konsekvenser.

– Jag har bestämt mig för att det här är sista skivan som jag spelar in i Kartellen. Jag har inte det hatet som behövs för att fronta Kartellen. Så jag gör det som krävs nu för att min tro ska fungera, säger Sebastian Stakset i en dokumentär om Kartellen som sändes i SVT i lördags, återger SVT:s kulturnyheter.

– Saker och ting i mig har ju förändrats kraftigt. Alltså extremt. Allt är ju helt annorlunda. Jag har fått en ny identitet i dag. Jag är en kristen man framför allt. Jag är en far och en make. Det är det jag är. Rappare, det kommer långt ner på min lista. Det är inte toppen, inte ens topp fem. Du kan inte hålla på och rappa hela livet, det funkar ju inte, säger Sebastian Stakset.

Dags för ett 12-stegsprogram för avgiftning av digitalt beroende

Ledare Varningar för den digitala livsstilens konsekvenser duggar allt tätare. Det höga tempot och den... onsdag 3/3 00:10

Unga judar i Malmö: Vi angrips i skolan

Rapport. I princip alla de 14 judiska barn och ungdomar som intervjuades för en ny rapport om antisemitism i... onsdag 3/3 09:00

Hur Israel än agerar i vaccinfrågan skulle det anses fel

Israelkommentar Det faktum att staten Israel, i likhet med alla andra länder i världen, enbart erbjuder...
Följ Världen idag i sociala medier