Nej, liksom han som har kallat er är helig ska också ni vara heliga i allt ni gör. Det står ju skrivet: Ni ska vara heliga, för jag är helig.
1 Petrusbrevet 1:15-16

Världen idag

Biskopar anklagas för tvetydighet om yttrandefrihet

I samband med koranbränningar i flera städer har biskopar och andra företrädare i Svenska Kyrkan kommenterat danske Ramus Paludans möten. Men i fokus står inte primärt avståndstagande från våldet, utan tveksamhet inför att Paludan fått tillstånd, något som möter kritik.

Nyheter · Publicerad 10:00, 21 maj 2022

”Vi, representanter från muslimska samfund och Göteborgs stift, Svenska kyrkan, står enade i vårt fördömande av de islamofobiska hatattackerna mot muslimer och Koranen.”

Det skriver Susanne Rappmann, biskop för Svenska kyrkan i Göteborgs stift, i ett gemensamt uttalande tillsammans med representanter för Muslimska samverkansgruppen inför Rasmus Paludans manifestation i Göteborg. I utspelet beskrivs Paludans tillståndsgivna manifestation alltså som islamofobi och hatattack.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Optimism om historiskt avtal mellan Israel och Saudiarabien

Mellanöstern. Både Saudiarabien och Israel uttrycker optimism inför ett historiskt avtal som skulle kunna... lördag 23/9 13:00

Många bär ansvar för Sveriges resa från Bullerby till barnsoldater

Ledare Våld, sprängningar, skjutningar och regelrätta avrättningar fortsätter att plåga Sverige. Det... fredag 22/9 00:10