Salig är den som håller ut i prövningen, för när han har bestått provet ska han få livets krona.
Jakobs brev 1:12

Världen idag

Bil körde in i folkmassa i Jerusalem – flera skadade

Minst 14 personer har skadats efter att ha blivit påkörda av en bil i Jerusalem. Tolv av dem är israeliska soldater. Den islamistiska rörelsen Hamas uppger att händelsen är ett svar på Trumps fredsplan för Mellanöstern. Nyligen uppmanade Irans högsta ledare, ayatolla Khamenei, till palestinsk jihad mot Israel.

Nyheter · Publicerad 11:28, 6 feb 2020

Bilen körde in i människorna tidigt på morgonen i de centrala delarna av staden, vid nöjesdistriktet First station.

”Under händelsen körde en terrorist en bil mot soldater som marscherade i anslutning till First station i Jerusalem som en del av en militär aktivitet”, skriver militären i ett uttalande.

För en av de skadade, en 20-årig man, beskrivs läget som kritiskt.

Den islamistiska rörelsen Hamas uppger i ett uttalande att händelsen är ett ”praktiskt svar” på USA:s president Donald Trumps fredsplan för Mellanöstern och en del av en ”motståndsoperation”. Rörelsen har dock inte tagit på sig dådet.

Föraren lyckades fly. Polisen söker efter fordonet och utreder händelsen som ett terrorattentat.

Jerusalem Post berättade nyligen att Irans högste ledare, ayatolla Khamenei, uppmanade palestinier till jihad mot Israel. Detta som en respons på Donald Trumps fredsplan för Mellanöstern.

”Motmedlet” mot planen är ”modigt motstånd från den palestinska nationen och grupper för att tvinga ut den sionistiska fienden och USA genom jihad”, twittrade Khamenei, enligt Jerusalem Post.

Den iranske ledaren uppmanade även alla muslimer att stödja det palestinska kriget mot Israel.

De väpnade palestinska gruppernas kamp mot Israel och fredsplanen ska få all upptänklig hjälp från Iran, enligt Khamenei.

Om du frågar mig vill jag inte alls tillbaka till det gamla vanliga.

Ledarkrönika I mitten på mars, precis innan mycket stängdes ner i vårt samhälle, var jag och min fru och... torsdag 24/9 00:00

Aron Flams advokat: Handlar om yttrandefrihet

Upphovsrätt. Komikern Aron Flam och Beredskapsmuseet möttes under torsdagen i Stockholm tingsrätt för att göra... fredag 25/9 19:00

Coronakrisen drev Europas största bordell i konkurs

Tyskland. För att stoppa smittan förbjöds prostitution tillfälligt i hela Tyskland den 16 mars. Nu upphävs... fredag 25/9 16:00

Ingen paus för förföljelsen under corona

Missionsglimten Under corona­pandemin har jag skickat flera vädjanden om förbön för kristna som förföljs på grund... torsdag 24/9 00:10

Hur blir jag bättre på att lyssna på min fru?

Familjefrågan Jag har ett problem. Min fru och flera andra blir lätt irriterade på mig för att de upplever att...