Nyheter

Biden: Israel antagligen inte bakom sjukhusexplosionen

Joe Biden är på besök i Israel.
Joe Biden är på besök i Israel.

USA:s president Joe Biden är på plats i Israel. Han möttes på flygplatsen av landets premiärminister Benjamin Netanyahu.Biden säger till Netanyahu att explosionen på sjukhuset i Gaza tycks ha orsakats av ”andra sidan, inte er”.

Publicerad Uppdaterad

Vid en presskonferens strax efter Joe Bidens ankomst tackade Netanyahu för USA:s otvetydiga stöd och sade att ”den civiliserade världen” måste enas mot Hamas.

Biden fortsatte att betona USA:s stöd till Israel.

– Amerikaner sörjer med er, sade han strax efter ankomsten till Tel Aviv.

Enligt Joe Biden verkar det inte vara Israel som låg bakom att en raket i tisdags slog ner vid ett sjukhus i Gaza och tros ha orsakat hundratals människors död.

– Jag är ledsen och upprörd över explosionen på sjukhuset i Gaza i går. Och baserat på vad jag har sett tycks det som att den utfördes av den andra sidan, inte av er, säger han på onsdagen.

Han lägger till att det på många håll fortfarande finns stor osäkerhet om uppgifterna kring händelsen.

Tel Aviv blir resans enda stopp för Joe Biden. Han väntas under sina möten med Benjamin Netanyahu insistera på att humanitärt tillstånd ska släppas in i Gaza. Vita huset vill att åtgärder vidtas för att minimera den humanitära skadan som orsakas av Israels militära svar på Hamas attack.

Joe Bidens planerade besök i Jordanien har dock ställts in efter explosionen på/vid sjukhuset i Gaza.

Powered by Labrador CMS