Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Bibliskt upplevelsecenter i Skåne invigdes

Ett upplevelsecentrum med bibliska miljöer har öppnats för allmänheten på en gård i Skåne.  – Det är lite som ett Skansen i miniformat, eller Astrid Lindgrens värld, fast kring Bibelns tid, säger grundaren och föreståndaren Urban Lennartsson.

Nyheter · Publicerad 13:12, 10 sep 2019

Den officiella invigningen av ”Bibelns Värld” ägde nyligen rum på gården Starby i Skåne där grundaren själv är uppvuxen. Platsen är utformad i samarbete med Svenska bibelsällskapet där Lennartsson varit anställd under flera år.

Han har länge närt en dröm om att skapa ett upplevelsecentrum med Biblisk koppling. Idén fick han redan under sin första prästfortbildning 1990. Deltagarna gavs då i uppgift att fundera ut olika sätt att nå ut med det kristna budskapet i en postmodern tid. 

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Trump väntas prioritera religionsfrihet framför klimatmöte

FN. Om klimatmålen i Parisavtalet ska nås måste mer göras – och fortare. Nu samlar FN:s generalsekreterare till ett peppande toppmöte där nio så kallade...

Likt Daniel bör vi vägra kompromissa

Ledare En högintressant och högaktuell bok i Bibeln är Daniel. Profeten Daniel var verksam under perioden 605–539 f Kr. Han är ett stort föredöme för oss...