Salig är den som håller ut i prövningen, för när han har bestått provet ska han få livets krona.
Jakobs brev 1:12

Världen idag

Paret Marcus och Hanna Bloom leder arbetet med bibelskola Champion. ”Vi vill ge trosstärkande undervisning med profetisk skärpa”, säger de. Foto: Privat

Bibelskolan Champion blir tillgänglig även på webben

Nu blir det möjligt för elever att gå kvällsbibelskolan Champion online via webben. Missionärsparet Hanna och Marcus Blooms vision är att det ska ge fler människor möjlighet till deltagande.

– Vi känner en stor glädje inför att göra det här, säger Marcus Bloom.

Nyheter · Publicerad 17:00, 6 aug 2020

Bibelskolan Champions slogan lyder: ”Bli utrustad för att fullborda ditt gudagivna syfte som Guds champion!” Bakgrunden till projektet är att Hanna Bloom under ett par års tid hållit i en kvällsbibelskola för kvinnor. Efter det kom visionen om att göra det möjligt för fler människor att gå på bibelskola.

– Många arbetar eller studerar och har inte tid eller möjlighet att gå bibelskola på heltid, säger Marcus Bloom.

Han berättar att bibelskolan framöver kommer att utgå från Vetlanda Friförsamling, som har tillgång till tv-utrustning av hög klass, vilket är nödvändigt för att kunna filma lektionerna med god kvalitét. Eleverna har möjlighet att välja om de vill närvara på plats eller ta del av undervisningen digitalt från där man befinner sig.

Bland de sökande inför hösten har ungefär hälften meddelat att de avser delta på distans.

– Varje avsnitt kommer att finnas tillgängligt via en sluten Youtubekanal, förklarar Marcus Bloom.

Bibelskolan innefattar elva tillfällen med totalt 22 lektioner, där Hanna och Marcus undervisar växelvis. ”Leva ett segerrikt liv”, ”Den troendes auktoritet”, ”Herrens armé”, ”Höra vad Anden säger”, ”Guds eld”, ”Väckelsehistoria” och ”Sista tidens församling” är exempel på rubriker ur innehållet.

– Bibelskolan har en troskarismatisk inriktning, vi vill ge trosstärkande undervisning med profetisk skärpa, säger Marcus Bloom.

Under förra läsåret pendlade 120 elever i åldrar 12 till 82 år fram och tillbaka till Sävsjö under en kväll per månad för att ta del av Marcus och Hanna Blooms undervisning.

– Min fru och jag kompletterar varandra. Människor har berättat att de uppskattar att vi predikar sida vid sida, som man och hustru, säger Marcus Bloom.

Makarnas hjärtan brinner sedan länge för evangelisation ute i världen. Nu ser de med glädje fram emot ett år med en nya möjligheter att få undervisa även på hemmaplan.

Vår tillhörighet som kristna är Guds rike

Ledare Två rörelser i tiden brukar kallas för nationalism och globalisering. Hur ska vi som kristna... lördag 26/9 00:00

Driver podd som kritiserar evolutionen

Ung. Stämmer det läraren säger på NO-lektionen? Hur väl underbyggd är egentligen evolutionsteorin? Redan... lördag 26/9 18:00

Ny verksamhetsledare inom Pingströrelsen

Församling. Pingst styrelse har utsett en ny verksamhetsledare till Pingst Församling. Det blir Richard... lördag 26/9 14:00

Ingen paus för förföljelsen under corona

Missionsglimten Under corona­pandemin har jag skickat flera vädjanden om förbön för kristna som förföljs på grund... torsdag 24/9 00:10

Driver podd som kritiserar evolutionen

Ung. Stämmer det läraren säger på NO-lektionen? Hur väl underbyggd är egentligen evolutionsteorin? Redan...

Hur blir jag bättre på att lyssna på min fru?

Familjefrågan Jag har ett problem. Min fru och flera andra blir lätt irriterade på mig för att de upplever att...