När stormen kommer är det slut med den gudlöse, men den rättfärdige har en evig grund.
Ordspråksboken 10:25

Världen idag

Bibelappar försvann från App Store i Kina

Flera bibelappar och en koran-app har försvunnit från datorföretaget Apples kinesiska App Store, något som ska ha skett i enlighet med den kinesiska regimens krav.

Apple anklagas nu för att springa den kinesiska regimens ärenden.

Nyheter · Publicerad 21:00, 20 okt 2021

Kinas myndigheter hävdar att bibelappar och koran-appar strider mot lagar som förbjuder användningen av religiösa texter och material, skriver CBN News.

Ett företag som ska fått information av Apple om att de behövde ett särskilt tillstånd för att distribuera sin bibelapp är företaget Olive Tree, som känt sig tvingad att ta bort sin app.

– Vi ser just nu över kraven för att få det tillstånd som behövs, med förhoppningen att kunna återställa vår app på Kinas App Store och fortsätta distribuera Bibeln över hela världen, säger en talesperson för Olive Tree till Washington Examiner.

Andra företags bibelappar och koran-appar har tagits bort från App Store, uppger CBS.

– Apple håller just nu på att förvandlas till Pekings censurbyrå, kommenterar Benjamin Ismail på sajten Apple Censorship till BBC.

Tidigare har Apple i Kina filtrerat bort appar som bland annat nämner massakern på Himmelska fridens torg och tibetansk eller taiwanesisk självständighet, skriver Svenska Dagbladet. Tidningen har intervjuat statsvetaren  Espen Geelmuyden Rød, som forskar om diktaturer och internet vid Uppsala universitet.

– De stora auktoritära länderna som Kina och Ryssland censurerar inte bara själva, utan pressar också stora företag att göra det. Många är kanske förvånade över att företagen accepterar det, men de behöver tjäna sina pengar, säger han till SvD.

Apple har inte gett någon officiell kommentar till anklagelserna, men skriver i sitt policydokument för mänskliga rättigheter att ”vi måste följa lokala regler, och ibland är det komplexa frågor där vi kanske inte håller med myndigheterna”.

Apple håller på att bli Pekings censurbyrå.

Det ryska krigshotet är värt att ta på allvar

Ledare Europa står för första gången på länge inför omedelbart krigshot. De senaste dagarna har Sverige... tisdag 18/1 00:10

Bön är en andlig disciplin

Bönekrönika All disciplin kostar något och kräver vår medvetenhet. Nu närmar sig vinter-OS i Kina och de... tisdag 18/1 00:00

Barnmorska efter varje abort: ”Du fick inte leva”

Vården. Hon är för abort och brinner för kvinnovård, men varje gång barnmorskan Shirin* står i sköljrummet...

Sångerna om landet Israel som formar generationer

Israelkrönika Alla som tillbringar en längre period i Israel och rör sig i olika miljöer upptäcker ganska fort...
Följ Världen idag i sociala medier