Detta är slutsatsen, när allt blivit hört: Frukta Gud och håll hans bud, det gäller alla människor.
Predikaren 12:13

Världen idag

Bibelappar försvann från App Store i Kina

Flera bibelappar och en koran-app har försvunnit från datorföretaget Apples kinesiska App Store, något som ska ha skett i enlighet med den kinesiska regimens krav.

Apple anklagas nu för att springa den kinesiska regimens ärenden.

Nyheter · Publicerad 21:00, 20 okt 2021

Kinas myndigheter hävdar att bibelappar och koran-appar strider mot lagar som förbjuder användningen av religiösa texter och material, skriver CBN News.

Ett företag som ska fått information av Apple om att de behövde ett särskilt tillstånd för att distribuera sin bibelapp är företaget Olive Tree, som känt sig tvingad att ta bort sin app.

– Vi ser just nu över kraven för att få det tillstånd som behövs, med förhoppningen att kunna återställa vår app på Kinas App Store och fortsätta distribuera Bibeln över hela världen, säger en talesperson för Olive Tree till Washington Examiner.

Andra företags bibelappar och koran-appar har tagits bort från App Store, uppger CBS.

– Apple håller just nu på att förvandlas till Pekings censurbyrå, kommenterar Benjamin Ismail på sajten Apple Censorship till BBC.

Tidigare har Apple i Kina filtrerat bort appar som bland annat nämner massakern på Himmelska fridens torg och tibetansk eller taiwanesisk självständighet, skriver Svenska Dagbladet. Tidningen har intervjuat statsvetaren  Espen Geelmuyden Rød, som forskar om diktaturer och internet vid Uppsala universitet.

– De stora auktoritära länderna som Kina och Ryssland censurerar inte bara själva, utan pressar också stora företag att göra det. Många är kanske förvånade över att företagen accepterar det, men de behöver tjäna sina pengar, säger han till SvD.

Apple har inte gett någon officiell kommentar till anklagelserna, men skriver i sitt policydokument för mänskliga rättigheter att ”vi måste följa lokala regler, och ibland är det komplexa frågor där vi kanske inte håller med myndigheterna”.

Apple håller på att bli Pekings censurbyrå.

Kriminella har arbetat som coacher till gängavhoppare

Gängkriminalitet. SVT:s Uppdrag granskning (UG) avslöjade nyligen flera fall där aktiva kriminella arbetat hos... onsdag 1/2 20:00

Hbtq och medlemskap blir en nyckelfråga för svenska frikyrkor

Ledare Vi står inför ett viktigt och kanske även avgörande år för våra stora kristna samfund. Det gäller... torsdag 2/2 00:10

Dolly Parton släpper ny låt: ”Gud gav mig den i en dröm”

Musik. I en dröm upplevde den kristna artisten Dolly Parton att hon mötte Gud, som var bekymrad över det... onsdag 1/2 18:00

Visst är en tvåstatslösning möjlig – om vissa kriterier uppfylls …

Israelkommentar ”En tvåstatslösning skulle lösa konflikten mellan Israel och palestinier, för om det fanns två... torsdag 2/2 00:00