Nyheter

Bibel, tora och flaggor brändes i Danmark – gick lugnt till

Brännandet av en bibel och en tora uppges inte ha lett till några större reaktioner i Danmark. Foto: Lightstock
Brännandet av en bibel och en tora uppges inte ha lett till några större reaktioner i Danmark. Foto: Lightstock
Foto: Lightstock
Foto: Lightstock
Foto: Lightstock
Foto: Lightstock

En bibel, en tora och flera flaggor sattes i brand utanför Israels ambassad i Köpenhamn den gångna helgen. Det hela ska ha varit en hämnd för upprepade koranbränningar, enligt 30-åringen bakom manifestationen.

Publicerad Uppdaterad

Utan vare sig pressuppbåd eller demonstranter på plats ställde sig en 30-årig dansk medborgare utanför Israels ambassad i Köpenhamn på söndagseftermiddagen. Där brände han både en bibel och en tora samt danska, svenska och israeliska flaggor, medan han hyllade den iranska ayatollan Khomeini. Det rapporterar den danska sajten presse-fotos.dk.

I en intervju med sajten inför manifestationen beskrev 30-åringen det hela som en hämnd mot Rasmus Paludans, och andra personers, bränning av koranen.

– Jag gör det som en reaktion på de många koranbränningar som har ägt rum både här i Danmark och i Sverige den senaste tiden, säger han.

I intervjun menar han att det är ”orättfärdigt” att inte myndigheter stoppat koranbränningarna. Däremot tycker han inte att han sänker sig till samma nivå som Paludan genom att själv bränna en tora.

– Nej, det tycker jag inte. Jag vill visa att det han gör är fel. När någon bränner koranen, så blir detta min motreaktion, säger han till den danska sajten.

Den danska polisen ska ha varit förberedda på 30-åringens aktion, men inga rapporter om oroligheter i samband med bränningen av bibeln och toran ska ha inkommit.

Powered by Labrador CMS