Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

Beslöt behålla ofött barn – kärleksbombad på Twitter

När en kvinna berättade om sitt beslut att inte göra abort, trots att pappan inte fanns med i bilden, blev reaktionerna starka. Hittills har hennes inlägg på Twitter gillats av 1 500 personer, och flera andra kvinnor har förklarat att de gjort samma val.

Några av kvinnorna vittnar om att de upplevt en ensamhet i det beslutet.

Nyheter · Publicerad 11:00, 14 jan 2022

En kvinna berättade nyligen på sociala medier att hon för två år sedan gick gråtandes från en abortmottagning och fattade beslutet att hon skulle klara av att ta hand om ett barn själv. Ett val hon i dag uttrycker glädje över.

Inlägget har fått drygt 1 500 ”hjärtan”, det vill säga gillningar, och många har kommenterat med glada tillrop och symboler.

Flera understryker att det är starkt och rätt att våga lita på sin egen förmåga och flera berättar att de också gjort valet att behålla barn i stället för att göra abort, men att de känt sig ensamma.

”Kommer låta jättekonstigt men jag behövde läsa detta. Det är ett val jag också gjort, men ändå känt mig ensammast i världen med att göra, men inte ångrar en sekund”, skriver en kvinna.

”Gjorde lika för 46 år sen. Inte ångrat en dag och pappan tog kontakt efter ett par år. I dag har de också den bästa kontakt”, skriver en annan.

”Min dotter är 33 år nu. Folk tyckte jag förstörde mitt liv när jag behöll henne. Svårt att tro nu”, skriver en tredje.

Mycket få av dem som kommenterar passar på att dra in frågan om rätten till abort. En av dem som gör det är Plamen Najdenov, aktiv inom Kristna värdepartiet.

”Du var stark och självständig i ditt beslut. Fast i den fortsatta debatten framgår att du är för rätten till abort i alla fall. Men alla är inte så starka utan behöver samhällets stöd och lagar som räddar deras barn”, skriver han.

Tittar man på kvinnans Twittersida kan man se att många inlägg handlar om dottern.

”Meeen nu är jag typ 3 min hemifrån och håller på å längtar ihjäl mig efter [henne]”, skriver hon exempelvis.

Etablissemanget är inte tillfreds förrän kyrkan sjunger med

Ledare I en kommersialiserad och mediedriven tid råder förenklingar och polarisering. Högt röstläge,... lördag 3/6 00:10

Första Barbie-dockan med Downs syndrom har lanserats

Docklansering. För en tid sedan lanserade leksakstillverkaren Mattel historiens första Barbie-docka med... måndag 5/6 15:00

Därför bör vi fira Sveriges 500 år som nationalstat

Ledare Den 6 juni väntar en stor minnesdag för konungariket Sverige. Det är dock slående hur svagt... fredag 2/6 00:10