Nej, liksom han som har kallat er är helig ska också ni vara heliga i allt ni gör. Det står ju skrivet: Ni ska vara heliga, för jag är helig.
1 Petrusbrevet 1:15-16

Världen idag

Det är oklart ifall Estoniaförlis- ningen kommer utredas på nytt. Foto: Wikimedia

Besked om ny Estoniautredning dröjer

Ett besked om huruvida den förlista passagerarfärjan Estonias vrak ska undersökas på nytt efter upptäckten av ett nytt hål i fartygets skrov kommer att dröja till nästa år, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Nyheter · Publicerad 11:34, 5 nov 2020

Som Världen idag har berättat i flera artiklar visar en dokumentärserie att det finns ett stort hål i Estonias skrov. Nya krav har därmed rests på att vraket behöver undersökas. I oktober offentliggjordes sedan upptäckten av ytterligare ett hål i skrovet.

Men ett beslut om en ny undersökning dröjer.

– Det blir inte i år, det blir efter årsskiftet tidigast som jag kan tänka mig nu, säger Statens haverikommissions (SHK) utredare Jörgen Zachau till radion.

– Det är alltså tre myndigheter som ska göra sina arbetsuppgifter i det här ärendet och komma fram till någonting. Är det någonting som vi inte har i det här fallet så är det väl bråttom.

SHK samarbetar med myndigheter i Finland och Estland för att inventera vilka uppgifter som kan vara värda att undersöka närmare.

”Alla tiders sånger” från Nashville sänds på TBN Nordic

Tv. Nu sänds hela programserien ”Alla tiders sånger” på den kristna tv-kanalen TBN Nordic, i åtta... söndag 24/9 11:00

Många bär ansvar för Sveriges resa från Bullerby till barnsoldater

Ledare Våld, sprängningar, skjutningar och regelrätta avrättningar fortsätter att plåga Sverige. Det... fredag 22/9 00:10