Vem har jag i himlen utom dig? Och har jag dig, söker jag inget på jorden.
Psaltaren 73:25

Världen idag

Snart räcker det med ett negativt pcr-test för att få komma in i Israel. Bilden visar sydkoreanska turister på Ben Gurion-flygplatsen. Foto: Ariel Schalit/AP/TT

Besked från Israel: Även ovaccinerade turister välkomnas

Israel öppnar nu upp landet för besök för alla utlänningar, inklusive ovaccinerade besökare. Detta gäller från den 1 mars. Det rapporterar CBN News.

Nyheter · Publicerad 15:00, 23 feb 2022

Turister i alla åldrar välkomnas nu återigen till Israel. Detta så länge de gör ett covidtest innan de kliver på flyget till Israel och tar ett nytt test så snart de landat på israelisk mark.

När det gäller israeliska medborgare som återvänder från utlandsresor räcker det om de bara gör ett pcr-test vid ankomsten till Ben Gurion-flygplatsen i Israel. Tidigare har ovaccinerade israeler som återvänt till Israel varit tvungna att sitta i karantän under fjorton dagar. Detta behöver de alltså inte göra längre, så länge de visar ett negativt test vid landningen i Israel.

– För tillfället är läget i Israel bra tack vare en korrekt hantering av situationen. Därför öppnar vi nu upp, sade premiärminister Naftali Bennett i ett uttalande i söndags.

– Samtidigt kommer vi att fortsätta övervaka läget noga och om det kommer en ny variant av viruset kommer vi återigen att agera snabbt, sade han.

Att landet öppnar upp igen är inte bara glädjande för turistnäringen. Detta är också positiva nyheter för alla de israeler som har familjemedlemmar som bor i andra länder än Israel.

– Öppnandet av Israel gör att alla de som har familj här i Israel nu kan komma hit och fira påsk och purim tillsammans i Israel, sade Nachman Shai, minister för de frågor som rör judar boende i andra länder, till den israeliska tidningen Jerusalem Post.

Den israeliska regeringen har också meddelat att de obligatoriska covidtesterna som genomförts på grundskolor i landet varje vecka upphör från och med den 1 mars.

De nya riktlinjerna kommer efter att Israels hälsoministerium förra veckan rekommenderade att flera restriktioner som funnits på grund av pandemin borde hävas med hänvisning till den kraftiga nedgången av antalet omikronsmittade i Israel.

Detta innebär att israeler inte längre behöver visa upp vaccinationsbevis eller ett negativt covidtest innan de går in på exempelvis en restaurang, ett gym eller en biograf. Däremot är de fortfarande skyldiga att bära munskydd inomhus. Men enligt uppgifter till CBN News från en högre hälsotjänsteman kommer regeringen även att häva denna restriktion snart, om antalet smittade fortsätter att minska.

Om det kommer en ny variant av viruset kommer vi återigen att agera snabbt.

Natobeslut kan få oväntad effekt på riksdagsvalet

Ledare Medborgarna har fått en lektion i hur den politiska makten fungerar i Sverige. Efter en sluten... onsdag 18/5 00:10

Pressade abortliberaler framför radikala förslag

Abort I USA riktas nu skarp kritik mot president Joe Biden sedan Vita Huset, enligt kritiker, uppmuntrat... onsdag 18/5 15:00

Nässprej mot PTSD utvecklas i Israel

PTSD. Ett nytt medicinskt nässprej för behandling av posttraumatisk stress har framtagits av israeliska... onsdag 18/5 12:00

Krav på abort för ukrainska kvinnor – väcker motstånd

Abort. Ukrainska kvinnors tillgång till abort har seglat upp som en prioriterad fråga för flera... onsdag 18/5 07:00

Terrorister dödade journalisten

Israelkrönika Något som alla insatta och sanningssökande personer borde kunna enas om är att den... onsdag 18/5 00:10

Nyhems förkunnare bör stå för bibeltrohet

Ledare Samtal är bättre än stängda dörrar. Att lyssna med respekt på motståndarens argument är viktigt.... onsdag 18/5 00:00

Senaste nytt

    Reaktionerna på Paludan illustrerar värderingsglapp

    Nyhetskommentar När jag satt på en parkbänk i Stadsparken i Borås ett par timmar innan Rasmus Paludan skulle dyka...
    Följ Världen idag i sociala medier