Nej, sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så ska ni få allt det andra också.
Matteus 6:33

Världen idag

I samband med att filmen ”The Way Back” släpptes berättade Ben Affleck om sin kristna tro. Foto: Richard Shotwell/AP/TT

Ben Affleck fann kristen tro – ser skönhet i evangeliet

Den världsberömde amerikanske skådespelaren Ben Affleck berättar att han funnit en kristen tro och reflekterar över skönheten i evangeliets budskap om förlåtelse. Budskapet som Jesus förkunnar i evangelierna är ”mycket kraftfullt”, säger han.

Nyheter · Publicerad 16:50, 9 mar 2020

Det var i samband med att han marknadsförde sin nya film, ”The Way Back”, som Ben Affleck berättade att han, under senare år i livet, funnit en kristen tro. Den 47-årige skådespelaren debuterade i filmen ”Den inre kretsen” som gick upp på filmdukarna 1992. Sedan dess har Affleck rönt stora framgångar även som regissör och producent, bland annat vann han 1997 en Oscar för manuset till filmen ”Will Hunting”.

På senare år har han även blivit berömd för rollen som ”Batman”.

I filmen ”The Way Back” spelar Ben Affleck en man som söker efter hopp. En dag erbjuds han ett jobb som baskettränare på det katolska gymnasium där han en gång i tiden utmärkt sig som basketspelare. Filmen handlar om vägen till att göra upp med ett förflutet präglat av alkohol och destruktivt beteende. Ben Affleck är själv numera nykter, enligt en artikel i Christian Today.

Nu pratar den berömde skådespelaren offentligt om sin kristna tro. Ben Affleck tycker att Jesu instruktioner om att förlåta varandra är ett budskap som världen behöver. I en Youtube-intervju reflekterar han över skönheten han funnit i de kristna gåvorna nåd och förlåtelse.

– Jag tror att det är mer relevant i dag än någonsin, säger han.

Han är kritisk till fenomenet att gräva i andra människors historia med avsikt att finna begångna fel.

– Den som är utan synd kastar första stenen, jag tror att det ordet innehåller mycket vishet, säger Affleck.

Ben Affleck berättar att han går till Metodistkyrkan, dit han blivit medbjuden av sin ex-hustru Jennifer Garner. Enligt Christian Post ses han ibland gå på gudstjänst tillsammans med både Garner och deras barn.

Den världsberömde skådespelaren tycker att budskapet som Jesus förkunnar i evangelierna är ”mycket kraftfullt”.

– Jag kämpar med min tro, men jag ser att det finns något oerhört vackert med uppfattningen att vi alla är syndare och att det är vårt jobb att finna förlossning och Guds kärlek, säger han.

Jag tror att det [budskapet om nåd och förlåtelse] är mer relevant i dag än någonsin

Jordskred och våldsvåg kan väcka Sverige till bön

Ledare När Sveriges kristna i söndags bad och fastade skedde det mot fonden av lördagens stora katastrof i... torsdag 28/9 00:10

26 irakiska medborgare tvångsutvisade från Sverige

Politik. 26 irakiska medborgare har tvångsutvisats från Sverige. Transporten genomfördes under tisdagen,... onsdag 27/9 22:00

Akta dig för andlig skräpmat

Ledarkrönika Både samhället och kristenheten är splittrade. Auktoriteter undergrävs, inflationen drabbar vanliga... torsdag 28/9 00:00