Av hans fullhet har vi alla fått, nåd och åter nåd.
Johannesevangeliet 1:16

Världen idag

Begravning för Sten-Gunnar Hedin i Filadelfia

Uppskattningsvis 500 personer hade kommit till Filadelfiakyrkan i Stockholm för att ta farväl av Sten-Gunnar Hedin, som var pastor i församlingen i sammanlagt 18 år, varav tio år som föreståndare. Officiant var pastorskollegan och vännen Stefan Claar.

Nyheter · Publicerad 20:00, 27 aug 2022

Saknad och hopp förenades i en ljus begravningshögtid i den nyrenoverade kyrkan, med fin sång och musik. I sitt griftetal utgick Stefan Claar från Hebreerbrevet 13:14, där det deklareras att vi inte har någon fast bostad här utan passerar förbi på väg till vårt eviga hem.

Claar berättade om Hedins bakgrund, hur han redan som 12-åring blev medveten om sin kallelse och hur han sedan följt Herren hela livet. Men det var trögt i portgången innan han nådde fram till pastorstjänsten i Filadelfia och blev den förste ordföranden för Pingst – fria församlingar i samverkan.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Enkla bedjare – inte bara teologer – kan tolka Bibeln

Ledare I den ständigt pågående, och nödvändiga, debatten om vad som är sann och sund kristen livsstil... tisdag 6/12 00:10

Jesuscentrerad predikan av ny ärkebiskop

Ledare Inom den svenska kristenheten ställer nog många frågan ifall det gick att skönja en ny ton i... tisdag 6/12 00:00