Salig är den som håller ut i prövningen, för när han har bestått provet ska han få livets krona.
Jakobs brev 1:12

Världen idag

Jonathan Isaac, från basketlaget Orlando Magic, var den ende – och den förste sedan ligan nyligen återupptogs – som stod upp under nationalsången, detta vid lagets match i fredags. Isaac understryker att han står bakom stödet för de färgade, men att lösningen på de pågående oroligheterna snarare finns hos Gud än i symbolhandlingar. Foto: Charles King/AP/TT

Basketstjärna tror på Jesus mer än på symbolhandlingar

När alla andra spelare i Orlando Magics böjde knä i sympati för BLM-rörelsen valde basketspelaren Jonathan Isaac att ensam stå kvar.

– För mig är evangeliet svaret för alla människor, säger Isaac, som menar att nyckeln till alla människors lika värde finns i evangeliet.

Nyheter · Publicerad 20:00, 4 aug 2020

Den nordamerikanska basketligan NBA har nyligen återstartat efter ett långt uppehåll. Som en konsekvens av den pågående coronapandemin spelas samtliga matcher inför tomma läktare på Disney World i Orlando.

I samband med ligans återstart har lagen enats om att visa sympati för rörelsen Black Lives Matter, genom att de aktiva böjer knä samt bär T-shirtar med människorättsrörelsens namn på före match.

Basketlaget Orlando Magics stjärnspelare Jonathan Isaac uppmärksammades nyligen som ende spelare som gick emot strömmen. I den stund då övriga spelare böjde knä, iförda varsin Black Live Matters-tröja, valde Isaac att klädd i sitt matchställ stå upp, rapporterar sportsajten si.com.

Jonathan Isaac betonar dock att han står bakom budskapet om alla människors lika värde.

– Jag tror absolut på principen att ”black lives matter”, säger han enligt nyhetsbyrån Reuters.

– Men att böja knä eller bära en BLM-tröja går inte hand i hand med att stödja de färgades situation ... det är inte svaret.

I reportaget som si.com publicerar berättar basketstjärnan om sin tro på att människors lika värde inte i första hand handlar om symbolhandlingar eller kläder. Jonathan Isaac är i olika offentliga sammanhang tydlig med sin tro på Jesus.

– För mig stöds alla människors liv i evangeliet. Vi har alla syndat och saknar härligheten från Gud, men den som ödmjukar sig, söker Gud och omvänder sig från sin synd, kan se sina och andras misstag och ondska i ett annat ljus. Det hjälper oss att komma varandra närmare och kunna se förbi hudfärgen, förbi allt som är på ytan och inte har med hjärtat att göra, menar han.

Jonathan Isaacs tränare betonar att alla spelare är fria att göra som de själva vill.

– Det är ett personligt val. Vi stöder varandra och om någon inte är bekväm med att knäböja så har ingen något emot det, säger Orlando Magics tränare Steve Clifford, enligt Reuters.

Vi stöder varandra och om någon inte är bekväm med att knäböja så har ingen något emot det.

Vår tillhörighet som kristna är Guds rike

Ledare Två rörelser i tiden brukar kallas för nationalism och globalisering. Hur ska vi som kristna... lördag 26/9 00:00

Politiker: Lägg Förintelsemuseet i Stockholm

Dragkamp. Den grönblå majoriteten i Stockholm anser att det planerade svenska Förintelsemuseet borde placeras... söndag 27/9 06:30

Driver podd som kritiserar evolutionen

Ung. Stämmer det läraren säger på NO-lektionen? Hur väl underbyggd är egentligen evolutionsteorin? Redan... lördag 26/9 18:00

Ingen paus för förföljelsen under corona

Missionsglimten Under corona­pandemin har jag skickat flera vädjanden om förbön för kristna som förföljs på grund... torsdag 24/9 00:10

Ny verksamhetsledare inom Pingströrelsen

Församling. Pingst styrelse har utsett en ny verksamhetsledare till Pingst Församling. Det blir Richard... lördag 26/9 14:00

Driver podd som kritiserar evolutionen

Ung. Stämmer det läraren säger på NO-lektionen? Hur väl underbyggd är egentligen evolutionsteorin? Redan...

Hur blir jag bättre på att lyssna på min fru?

Familjefrågan Jag har ett problem. Min fru och flera andra blir lätt irriterade på mig för att de upplever att...