Saliga är ni som hungrar nu, för ni ska bli mättade. Saliga är ni som gråter nu, för ni ska få skratta.
Lukasevangeliet 6:21

Världen idag

Jonathan Isaac, från basketlaget Orlando Magic, var den ende – och den förste sedan ligan nyligen återupptogs – som stod upp under nationalsången, detta vid lagets match i fredags. Isaac understryker att han står bakom stödet för de färgade, men att lösningen på de pågående oroligheterna snarare finns hos Gud än i symbolhandlingar. Foto: Charles King/AP/TT

Basketstjärna tror på Jesus mer än på symbolhandlingar

När alla andra spelare i Orlando Magics böjde knä i sympati för BLM-rörelsen valde basketspelaren Jonathan Isaac att ensam stå kvar.

– För mig är evangeliet svaret för alla människor, säger Isaac, som menar att nyckeln till alla människors lika värde finns i evangeliet.

Nyheter · Publicerad 20:00, 4 aug 2020

Den nordamerikanska basketligan NBA har nyligen återstartat efter ett långt uppehåll. Som en konsekvens av den pågående coronapandemin spelas samtliga matcher inför tomma läktare på Disney World i Orlando.

I samband med ligans återstart har lagen enats om att visa sympati för rörelsen Black Lives Matter, genom att de aktiva böjer knä samt bär T-shirtar med människorättsrörelsens namn på före match.

Basketlaget Orlando Magics stjärnspelare Jonathan Isaac uppmärksammades nyligen som ende spelare som gick emot strömmen. I den stund då övriga spelare böjde knä, iförda varsin Black Live Matters-tröja, valde Isaac att klädd i sitt matchställ stå upp, rapporterar sportsajten si.com.

Jonathan Isaac betonar dock att han står bakom budskapet om alla människors lika värde.

– Jag tror absolut på principen att ”black lives matter”, säger han enligt nyhetsbyrån Reuters.

– Men att böja knä eller bära en BLM-tröja går inte hand i hand med att stödja de färgades situation ... det är inte svaret.

I reportaget som si.com publicerar berättar basketstjärnan om sin tro på att människors lika värde inte i första hand handlar om symbolhandlingar eller kläder. Jonathan Isaac är i olika offentliga sammanhang tydlig med sin tro på Jesus.

– För mig stöds alla människors liv i evangeliet. Vi har alla syndat och saknar härligheten från Gud, men den som ödmjukar sig, söker Gud och omvänder sig från sin synd, kan se sina och andras misstag och ondska i ett annat ljus. Det hjälper oss att komma varandra närmare och kunna se förbi hudfärgen, förbi allt som är på ytan och inte har med hjärtat att göra, menar han.

Jonathan Isaacs tränare betonar att alla spelare är fria att göra som de själva vill.

– Det är ett personligt val. Vi stöder varandra och om någon inte är bekväm med att knäböja så har ingen något emot det, säger Orlando Magics tränare Steve Clifford, enligt Reuters.

Vi stöder varandra och om någon inte är bekväm med att knäböja så har ingen något emot det.

SR:s program tar fel om Gud och naturvetenskap

Ledare Sveriges Radio P1 har lanserat en ny programserie med rubriken ”Som fan läser Bibeln”. Det är en... onsdag 25/5 00:10

Israeliskt företag lanserar inomhus-gps för handeln

GPS. Ett israeliskt företag har uppfunnit ett gps-system för inomhusbruk som ska hjälpa kunder att hitta... torsdag 26/5 11:00

Vilket skydd behövs?

Vardagskrönika Det var inte länge sedan som Magdalena Andersson blev statminister, en historisk händelse då vi för... onsdag 25/5 00:10

Res upp hoppets borg i din omgivning

Inför söndag De senaste dagarna har det varit kraftiga vindar här i fjällvärlden. Guds ande liknas vid vinden... onsdag 25/5 00:00

Senaste nytt

    Israel är alltid skyldig – oavsett

    Israelkommentar Onsdagen den 11 maj 2022 utförde den israeliska armén, IDF, en militäroperation mot terrorism i den...
    Följ Världen idag i sociala medier