Den rättfärdiges frukt är ett livets träd, den som vinner själar är vis.
Ordspråksboken 11:30

Världen idag

”Barndomens somrar var som i Bullerbyn”

Diakonen Daniel Norqvist blev känd för sin medverkan i ”Tro, hopp och kärlek”. Nu lever han familjeliv med hustrun Jennifer och dottern Abigail.

– Det är ljuvligt! säger han.

Nyheter · Publicerad 00:00, 15 jul 2020

Vad gör du i sommar?

– Till största jobbar jag efter fem månaders pappaledighet. Sedan njuter jag av vad sommaren har att ge tillsammans med min familj.

Vad händer i övrigt i ditt liv? 

– Livet leker! Jag har just fått ett hedersuppdrag att sitta som ordförande för präst- och diakonmötet. Där finns både biskop och ärkebiskop med.

Hur är livet som småbarnspappa?

– Ljuvligt! Det går knappt att beskriva. Den kärlek och glädje som fyller ens vardag finns det inga ord för. Det enda jag kan säga till alla blivande pappor är: Ta chansen att vara hemma med ditt barn.   

Du och Jennifer möttes i Tro, hopp och kärlek. Vilket tips kan du ge till läsare som längtar efter att träffa någon i sommar?

– Skynda långsamt, allt har sin tid. Träffas, umgås och prata om stort och smått. Låt inte blicken fastna på olikheterna utan se möjligheterna. Även om ni skulle komma från olika samfund, som jag och Jennifer, så går det att kompromissa. Jesus är ju trots allt densamme.

Vilket är ditt bästa sommarminne?

– Min barndoms dagar, med boskapen som strövade fritt på ängarna, höet som hängdes upp på hässjorna och sjön som gav svalkande dopp. Den påminde väldigt mycket om miljön i barnen i Bullerbyn. Vi barn gav liv åt bygden. 

Vad gör du om du får en stund för dig själv?

– Jag läser en bok och sätter en surdeg.

Vilket bibelord betyder extra mycket för dig just nu?

– Det får bli ett helt kapitel, nämligen Psaltaren 23. Det finns ett sådant djup i den texten som förmedlar hopp och framtidstro.

Vilken bok läste du senast?

– Bröderna Lejonhjärta. Den boken gav mig åter en påminnelse om att våga drömma om stort och smått – där det är jag som sätter gränserna och Gud som ger möjligheterna.

Vart åker du helst på semester i Sverige?

– Jag har två semesterfavoriter: Skåne med sina öppna fält och brusande hav och Norrland med sina djupa skogar som ger möjlighet till svamp- och bärplockning. 

Vilken bön ligger på ditt hjärta just nu?

– En bön för de äldre i Sverige – de som en gång har byggt upp vårt land och nu sitter ensamma i sina hem. Dem vill jag omsluta med bön och kärlek.

Film eller bok

Sjö eller hav

Sol eller skugga

Virka eller vandra

Morgonstund eller kvällssudd

Nöjespark eller park

Podd eller musik

Tält eller hotell

Glass eller grillat

Borta eller hemma

Stoppa alla svenska skattepengar som göder det palestinska hatet

Gästledare Itamar Marcus, grundaren av organisationen Palestinian Media Watch, som granskar det som sägs i... tisdag 21/3 00:10

Mycket snack och lite verkstad tycker SLU-forskaren

Yrkesfiske. ”Bara ord och ingen handling”, det är SLU-forskaren Sven Gunnar Lunneryds krassa sammanfattning av... tisdag 21/3 14:50

Ta emot Guds vapenrustning

Bönekrönika Gud är alltid och alltigenom god. Djävulen är alltid och alltigenom ond. Jesus kom för att vi... tisdag 21/3 00:00